Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2026, 15:18

ΕΦΕΧ και ΠΦΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Αυτοφροντίδα

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος υπέγραψαν τριετές Μνημόνιο αναγνωρίζοντας τη σημασία της διατήρησης και βελτίωση της υγείας του κάθε πολίτη.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2026, 14:26

ΕΦΕΧ: Για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στην αυτοφροντίδα, επιστρέφουν περίπου 6,7 ευρώ στο σύστημα Υγείας

"Η Πολιτεία αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά του κλάδου στη δημόσια υγεία", τόνισε ο υπουργός Υγείας στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου.

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2025, 10:00

Healthcare Transformation - Σ. Ζήκας: Αυτοφροντίδα και εμβολιασμοί [βίντεο]

Τα φαρμακεία θα μπορούν επιστημονικά να παρεμβαίνουν σε ήπια συμπτώματα και αυτοπεριοριζόμενες παθήσεις.

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2025, 19:30

Το σώμα μου μετά τη γέννα: Αυτοφροντίδα χωρίς ενοχές

Αν νιώθεις κουρασμένη, εξαντλημένη, αόρατη… δεν είσαι μόνη σου. Και δεν χρειάζεται να το υπομείνεις σιωπηλά. Μίλα. Ζήτα βοήθεια.

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2025, 08:00

Ετήσια εξοικονόμηση 6,7 δισ. ευρώ από την αυτοφροντίδα στην Ελλάδα

Για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται σε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ ή OTC), 6,70 ευρώ επιστρέφουν στην κοινωνία. Πρόσφατη μελέτη έδειξε πως η ένταξη 55 δραστικών ουσιών σε καθεστώς ΜΗΣΥΦΑ θα αποφέρει συνολικό όφελος 567 εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική Οικονομία.

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2025, 14:45

Σύνδεσμος ΕΦΕΧ: Ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Η εκλογική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν όλα τα μέλη του Συνδέσμου, διεξήχθη στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΕΦΕΧ, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 στην Αθήνα.