Αρχική

Ιατρικό Λεξικό - Εγκυκλοπαίδεια υγείας

Δείτε τα λήμματα αλφαβητικά

ή αναζητήστε στο λεξικό

Συνεργασία Mendor Editions & Taber's Ιατρικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό
Προβολή

Ενδιαφέροντα λήμματα

Αμηνόρροια

Απουσία εμμήνου ρύσεως, εξαιτίας απουσίας εμμηναρχής (δηλαδή, απουσία εμμήνου ρύσεως μέχρι την ηλικία των 16 ετών) ή απουσία την εμμήνου ρύσεως για περισσότερους από 3 μήνες σε γυναίκες οι οποίες παλαιότερα είχαν έμμηνο ρύση και οι οποίες δεν είναι έγκυες. Η αμηνόρροια μπορεί να είναι φυσιολογική Αναλυτικά »

Ενδοκρανιακή υπέρταση

Αύξηση της πίεσης εντός του κρανίου από οποιοδήποτε αίτιο, όπως ένας όγκος, υδροκέφαλος, ενδοκρανιακή αιμορραγία, τραύμα, λοίμωξη ή παρεμβολή στη φλεβική κυκλοφορία του εγκεφάλου. ΠΡΟΣΟΧΗ Οι ασθενείς με ενδοκρανιακή υπέρταση δεν πρέπει να υποστούν οσφυονωτιαία παρακέντηση ή οποιαδήποτε άλλη Αναλυτικά »

Ίνωμα

Ένας ινώδης, εγκυστωμένος όγκος συνδετικού ιστού. Είναι ανώμαλος σε σχημα, αργός σε αύξηση και έχει συνοχη. Πίεση η κυστικός εκφυλισμός μπορεί να προκαλέσουν πόνο. Μπορεί να προσβάλει το περιόστεο, τις γνάθους, το ινίο, τη πύελο, τους σπονδύλους, τις πλευρές, τα μακρά οστά, ή το στέρνο.Αναλυτικά »

Ωογένεση

Η αναπτυξιακή διαδικασία κατά την οποία σχηματίζεται το ώριμο ανθρώπινο ωάριο (το θηλυκό αναπαραγωγικό κύτταρο). Ο σχηματισμός ξεκινά στη διάρκεια των πρώτων 3 μηνών ζωής του θηλυκού εμβρύου με την ανάπτυξη των ωοθυλακίων. Κάθε ωοθυλάκιο περιέχει ένα ωογόνιο, το οποίο μέσω της διαδικασίας Αναλυτικά »

Αναδημιουργία

Συμμετοχή σε κάθε προσπάθεια η οποία διασκεδάζει, χαλαρώνει ή ανανεώνει. Δραστηριότητες αναψυχής μπορεί να είναι προσωπικές ή ιδιωτικές (π.χ. διάβασμα, ζωγραφική), φυσικές (π.χ. κυνήγι), ή πνευματικές (π.χ. διαλογισμός ή προσευχή) αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να είναι ενεργητικές ή παθητικές. Αναλυτικά »

Δοκιμασία σκαριφισμού

Τοποθέτηση κατάλληλης αραίωσης ενός δοκιμαστικού υλικού ύποπτου ως αλλεργιογόνου σε μία ελαφρώς αποξεσμένη επιφάνεια του δέρματος. Εάν το υλικό είναι αλλεργιογόνο τότε θα δημιουργηθεί πομφός εντός 15 ημερών. Η δοκιμασία σκαριφισμού είναι μία από τις τρεις χρησιμοποιούμενες δοκιμασίες ανίχνευσης Αναλυτικά »

Δίδυμος

Ένα εκ των δυο παιδιών που αναπτύσσονται εντός της μήτρας την ίδια στιγμή από την ίδια κύηση. Βλ.: εικόνα ΕΠΙΠΤΩΣΗ: Ανά 1000 γεννήσεις, η συχνότητα εμφάνισης είναι 1:88 για Λευκούς Αμερικανούς, 1:70 για Μαύρους Αμερικανούς. Γενικώς, η συχνότητα είναι υψηλότερη σε μαύρους και Ανατολικούς Ινδιάνους Αναλυτικά »

Αιμολυτική νόσος των νεογνών

Νόσος των νεογέννητων που χαρακτηρίζεται από αναιμία, ίκτερο, ηπατοσπληνομεγαλία και γενικευμένο οίδημα (εμβρυϊκός ύδρωπας). ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: Αυτή η νόσος οφείλεται σε διαπλακουντιακή μετάδοση μητρικών αντισωμάτων, συνήθως προκαλούμενη από ασυμβατότητα ανάμεσα στο αίμα της μητέρας και του εμβρύου. Οι ασυμβατότητες Αναλυτικά »

Βλεννοπολυσακχαρίδωση

Μια ομάδα κληρονομούμενων διαταραχών που χαρακτηρίζονται από ανεπάρκεια ενζύμων, τα οποία είναι απαραίτητα για την αποδόμηση των πολυσακχαριτών θειική ηπαράνη, θειική δερματάνη και θειική κερατάνη. Αυτές οι ουσίες εκκρίνονται σε υπερβολικές ποσότητες στα ούρα και συσσωρεύονται συνήθως στα μακροφάγα, Αναλυτικά »

Ολική αντικατάσταση ισχίου

Χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιείται στην θεραπεία βαριάς αρθρίτιδας του ισχίου. Η κεφαλή του μηριαίου οστού και η κοτύλη αντικαθίστανται με συνθετικά συστατικά. ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ: Προεγχειρητική: Ο ασθενής πληροφορείται σχετικά με την διαδικασία, την μετεγχειρητική φροντίδα και τα αναμενόμενα Αναλυτικά »

Νευρική ώση

Ένα αυτο-αναπαραγόμενο ηλεκτρικό σήμα που μεταδίδεται κατά μήκος της μεμβράνης ενός νεύρου. Στο τέλος του άξονα του νεύρου, η ηλεκτρική ώση διεγείρει την απελευθέρωση ενός νευροδιαβιβαστή, ο οποίος πιθανών να διεγείρει ή να αναστείλει μία άλλη ηλεκτρική ώση κάποιας άλλης νευρικής ίνας, να Αναλυτικά »

Ομάδα αίματος Rh

Ομάδα αντιγόνων στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων, παρόντα σε ποικίλο βαθμό στον ανθρώπινο πληθυσμό. Όταν ο παράγοντας Rh (συχνά ονομάζεται και αντιγόνο D) είναι παρών, η ομάδα αίματος του ατόμου ονομάζεται Rh+ (Rh θετική). Όταν ο παράγοντας Rh απουσιάζει, η ομάδα αίματος είναι Rh- (Rh Αναλυτικά »

Διάστρεμμα της ράχης

Υπερέκταση των σπονδυλικών συνδέσμων, η οποία συχνά περιλαμβάνει τους παρακείμενους μυς και σπονδυλικές δομές. Συχνά παρατηρούνται σχετιζόμενα μικρά κατάγματα των σπονδύλων. ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η θεραπεία περιλαμβάνει την επιφανειακή εφαρμογή θερμότητας και ανάπαυση. Εάν παρατηρείται μυϊκός σπασμός μπορούν Αναλυτικά »

Αποθήκευση, εναπόθεση

Ένας χώρος αποθήκευσης, ειδικότερα στο σώμα όπως είναι το αποθηκευμένο λίπος ή το αποθηκευμένο φάρμακο. Στα φάρμακα τα οποία παραμένουν επί μακρού αποθηκευμένα στο σώμα μετά την έγχυση, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι ορμονικές (όπως η προγεστερόνη, η τεστοστερόνη, η ινσουλίνη και η λευπρολίδη) Αναλυτικά »

Συνταγογραφώ

Η ένδειξη για την χορήγηση ενός φαρμάκου. Αυτό μπορεί να γίνει προφορικά, αλλά συνήθως γίνεται γραπτά σε μια συνταγή ή στο νοσοκομειακό διάγραμμα του ασθενούς.Αναλυτικά »

Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Παιδικό άσθμα: Ποια είναι τα συμπτώματαΠαιδικό άσθμα: Ποια είναι τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα του άσθματος ποικίλουν σε βαρύτητα από ήπια, μέτρια έως σοβαρά.... Περισσότερα »

Πώς επηρεάζουν τα συναισθήματα την υγεία σαςΠώς επηρεάζουν τα συναισθήματα την υγεία σας

Πολλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας μπορούν να διαταράξουν τη συναισθηματική σας υγεία.... Περισσότερα »

Επηρεάζει η χορτοφαγία τη γονιμότητα;Επηρεάζει η χορτοφαγία τη γονιμότητα;

Ενώ μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να είναι υγιεινή, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί με αυτό που επιλέγετε να φάτε, ειδικά εάν προσπαθείτε να μείνετε ... Περισσότερα »

Κρίσεις πανικού: Πώς μπορώ να βοηθηθώΚρίσεις πανικού: Πώς μπορώ να βοηθηθώ

Πώς συνδέεται το στρες με τις κρίσεις πανικού; Θεραπεία και συμπληρωματικές χρήσιμοι μέθοδοι αυτοβοήθειας.... Περισσότερα »

Οι βλάβες του αρθρικού χόνδρου -Σύγχρονες βιολογικές θεραπείεςVideo - Οι βλάβες του αρθρικού χόνδρου -Σύγχρονες βιολογικές θεραπείες

Ο Ιωάννης Τριανταφυλλόπουλος, Διευθυντής της Ε' Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ μας μιλάει για τις Σύγχρονες Βιολογικές Θεραπείες στην αντιμετώπιση των χόνδρινων βλαβών και την πρόληψη της αρθρίτιδας. Υπάρχουν ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

stray_animals
Ποια είναι η θέση σας για τα αδέσποτα ζώα;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
Ξεχάστε αυτά που υποτίθεται ότι πρέπει να περιορίσετε για να χάσετε κιλά - αντί γι’ αυτό, επικεντρωθείτε σε αυτά που πρέπει να καταναλώνετε περισσότερο.
Μια γυναίκα που απέβαλε στο πρώτο τρίμηνο, περιγράφει πόσο δύσκολο ήταν ώσπου συνειδητοποίησε ότι δεν είναι η μόνη που το έχει περάσει.
Εκτός από τα vintage ρούχα και έπιπλα, αγαπάμε και τα ρετρό ονόματα. Δείτε ποια από αυτά ξαναγύρισαν στη μόδα.
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης