Προβολή

Αρχική

Ιατρικό Λεξικό - Εγκυκλοπαίδεια υγείας

Δείτε τα λήμματα αλφαβητικά

ή αναζητήστε στο λεξικό

Συνεργασία Mendor Editions & Taber's Ιατρικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό
Προβολή

Ενδιαφέροντα λήμματα

Εντεροβάκιλλοι

Ένας ευρύς όρος για τους βάκιλλους του εντερικού αυλού. Σε αυτούς περιλαμβάνονται gram- αρνητικοί, μη σπορογόνοι δυνητικά αναερόβιοι βάκιλλοι, όπως η Escherichia, η Shigella, η Salmonella, η Klebsiella και η Yersinia. Μπορούν να ανευρίσκονται στο έντερο των σπονδυλωτών είτε ως φυσιολογική χλωρίδα Αναλυτικά »

Πρότυπα συνέργειας

Πρωτόγονες κινήσεις οι οποίες κυριαρχούν στις αντανακλαστικές και εκούσιες προσπάθειες όταν παρουσιάζεται σπαστικότητα μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Παρεμβαίνουν στις συντονισμένες εσκεμμένες κινήσεις όπως η λήψη τροφής, η ένδυση, η βάδιση και οι μεμονωμένες κινήσεις. Τα πρότυπα καμπτικής Αναλυτικά »

Γυναικομαστία

Μεγέθυνση του μαζικού ιστού στον άνδρα. Αυτή μπορεί να παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια τριών, ευδιάκριτων ηλικιακών περιόδων: παροδικά κατά τη γέννηση, με έναρξη στην εφηβεία και υποχώρηση στα τελευταία έτη της περιόδου αυτής και τέλος σε ενηλίκους άνω των 50 ετών. Στο νεογνό, προκαλείται λόγω Αναλυτικά »

Νυσταγμός

Ακούσιες προσθιοπίσθιες ή κυκλικές κινήσεις των οφθαλμών. Οι κινήσεις μπορεί να είναι περιστροφικές, οριζόντιες ή κατακόρυφες και συχνά είναι περισσότερο εμφανείς όταν ο ασθενής παρατηρεί ταχέως κινούμενα αντικείμενα ή καθηλωμένα αντικείμενα στο περιφερειακό πεδίο όρασης. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ Βλάβες Αναλυτικά »

Κίτρινος πυρετός

Μία εκ των δύο μορφών μιας οξείας μολυσματικής νόσου που προκαλείται από έναν φλαβοϊό και μεταδίδεται από τον κώνωπα Aedes . Είναι ενδημική στην Δυτική Αφρική, στη Βραζιλία και στην περιοχή του Αμαζονίου, αλλά δεν εμφανίζεται πλέον στις ΗΠΑ. Υπάρχουν δύο μορφές κίτρινου πυρετού: ο αστικός, Αναλυτικά »

Καρκίνωμα του παγκρέατος

Παγκρεατικός καρκίνος. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εκτίμησε ότι θα εμφανιστούν 31.860 νέες περιπτώσεις της νόσου το 2004, με σχεδόν ισάριθμους θανάτους προκαλούμενους από την ασθένεια την ίδια χρονιά. Παρ ότι οι αιτίες του παγκρεατικού καρκίνου είναι άγνωστες, εντοπίζεται περισσότερο Αναλυτικά »

Διάστρεμμα

Τραύμα των συνδέσμων το οποίο προκαλεί άλγος και ανικανότητα ανάλογα με το βαθμό τραυματισμού των συνδέσμων. Σε βαριά διαστρέμματα οι σύνδεσμοι ενδέχεται να είναι εντελώς διαρρηγμένοι. Ο αστράγαλος είναι το τμήμα που υφίσταται συνηθέστερα διάστρεμμα. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Ο πόνος μπορεί να συνοδεύεται από Αναλυτικά »

Οξύς πόνος

Πόνος τυπικά προκαλούμενος από ξαφνική κάκωση (π.χ. κάταγμα) ή ασθένεια (π.χ. οξεία λοίμωξη) και ο οποίος συνοδεύεται από φυσικά σημεία όπως αυξημένη καρδιακή συχνότητα, αυξημένη αρτηριακή πίεση, μυδρίαση, εφίδρωση ή υπεραερισμό. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του υποκειμένου ερεθίσματος, το οξύ Αναλυτικά »

Φορτίο νόσου

H συνολική επίδραση της πάθησης ή των παθήσεων σε ένα άτομο αλλά και την κοινωνία. H γνώση που αφορά αυτό, είναι σημαντική, ιδιαίτερα όταν επιχειρείται ο σχεδιασμός προγραμμάτων πρόληψης και στην αξιολόγηση της επιτυχίας ή της αποτυχίας της παρέμβασης. Ωστόσο, χωρίς κάποιο ορθολογικό σύστημα Αναλυτικά »

Ιντερλευκίνη-8

Μια κυτταροκίνη που παράγεται από πολλούς τύπους κυττάρων. Δρα ως χημειοτακτικό των ουδετεροφίλων.Αναλυτικά »

Φίδι

Ερπετό το οποίο φέρει φολίδες και δεν διαθέτει άκρα, εξωτερικά αυτιά και λειτουργικά βλέφαρα. Στα δηλητηριώδη φίδια, το δηλητήριο παράγεται σε δηλητηριώδη αδένα, ο οποίος συνδέεται μέσω σωλήνα ή αύλακας με δηλητηριώδη αιχμηρά, επιμήκη δόντια, που βρίσκονται στην άνω σιαγόνα. Στις HΠΑ, στα Αναλυτικά »

Γαλάκτωμα

1. Μίγμα δυο υγρών τα οποία δεν είναι αμοιβαία διαλυτά. Εάν αναταραχθεί αρκετά, το ένα από τα δύο διαιρείται σε σφαιρίδια στην αποκαλούμενη ασυνεχή ή διεσπαρμένη φάση. Το άλλο αποτελεί τη συνεχή φάση. Το γάλα αποτελεί ένα γαλάκτωμα, στο οποίο το λίπος του βουτύρου είναι η ασυνεχής φάση. 2. Στην Αναλυτικά »

Όργανο

Μια σωματική δομή αποτελούμενη από αρκετούς ιστούς, οι οποίοι συμβάλλουν όλοι σε συγκεκριμένες λειτουργίες. Πολλά όργανα εμφανίζονται σε ζεύγη. Σε αυτά τα ζεύγη, το ένα όργανο μπορεί να εκριζωθεί και το εναπομείνoν μπορεί να εκτελέσει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που προσιδιάζουν σε αυτό. Αναλυτικά »

Φλυκταινώδες έκζεμα

Θυλακιώδες, κηρώδες ή συνεχές έκζεμα, που περιλαμβάνει το εξέρυθρο έκζεμα (ερυθρή, στιλπνή επιφάνεια με μικρή παραγωγή ορώδους υγρού), το ερυθρό έκζεμα (τραχεία, ερυθρή επιφάνεια με άφθονη παραγωγή ορώδους υγρού), το ραγαδωτό έκζεμα (παχύ, ξηρό, ανελαστικό δέρμα με ραγάδες και σχισμές), το λεπιδώδες Αναλυτικά »

Αυτοεκτίμηση

Η προσωπική αξιολόγηση ή εκτίμηση του εαυτού, η οποία γενικώς θεωρείται ότι επηρεάζει αισθήματα και συμπεριφορές. Οι επιτυχίες και προσδοκίες ενός ατόμου καθώς και η εκτίμηση η οποία προκύπτει από τις γνώμες των άλλων για το άτομο θεωρείται ότι επηρεάζει αυτή την προσωπική εκτίμηση.Αναλυτικά »

Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Με ποιους χυμούς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό όταν νιώθετε άρρωστοιΜε ποιους χυμούς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό όταν νιώθετε άρρωστοι

Η πάθηση καθιστά τα γεννητικά όργανα του κοριτσιού πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις και φλεγμονές. Ποια είναι τα συμπτώματα.... Περισσότερα »

Σύμμυση μικρών χειλέων στα κορίτσιαΣύμμυση μικρών χειλέων στα κορίτσια

Η πάθηση καθιστά τα γεννητικά όργανα του κοριτσιού πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις και φλεγμονές. Ποια είναι τα συμπτώματα.... Περισσότερα »

Πρωτεϊνη σόγιας: καλή ή κακή;Πρωτεϊνη σόγιας: καλή ή κακή;

Η πρωτεΐνη σόγιας μπορεί να χρησιμεύσει ως καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης για ανθρώπους που δεν καταναλώνουν ζωικές πρωτεΐνες. Ποια είναι τα οφέλη.... Περισσότερα »

Προγεννητικές εξετάσεις: Κάτι παραπάνω από απαραίτητεςΠρογεννητικές εξετάσεις: Κάτι παραπάνω από απαραίτητες

Ποιες είναι, λοιπόν, αυτές οι εξετάσεις και τι πρέπει να γνωρίζουν οι μέλλοντες γονείς;... Περισσότερα »

Καινοτόμο πρόγραμμα για ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμαVideo - Καινοτόμο πρόγραμμα για ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα

Έχοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της τον ασθενή με πολλαπλό μυέλωμα, η Amgen Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία σχεδίασαν ένα ολοκληρωμένο και ταυτόχρονα καινοτόμο πρόγραμμα ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

measure_blood_pressure
Μετράτε την πίεσή σας και εάν ναι:
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
Προσπαθείτε με γυμναστική και διατροφή, όμως, δεν χάνετε βάρος; Δείτε ποια προβλήματα υγείας μπορεί να σας εμποδίζουν και ενεργήστε άμεσα.
«Πειθαρχία σημαίνει καθοδήγηση και όχι τιμωρία». Και υπάρχει τρόπος να το πετύχουμε, αρκεί να προσέχουμε τι όρια βάζουμε σε κάθε ηλικία.
Η επιλογή του κατάλληλου νονού ή της ιδανικής νονάς μπορεί να γίνει μεγάλη… σπαζοκεφαλιά για τους γονείς.
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης