Αρχική

Ιατρικό Λεξικό - Εγκυκλοπαίδεια υγείας

Δείτε τα λήμματα αλφαβητικά

ή αναζητήστε στο λεξικό

Συνεργασία Mendor Editions & Taber's Ιατρικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό
Προβολή

Ενδιαφέροντα λήμματα

Σύνδρομο DES

Η εμφάνιση νεοπλασιών και διαμαρτιών της διάπλασης στον κόλπο νεαρών γυναικών, οι μητέρες των οποίων ελάμβαναν διαιθυλοστιλβεστρόλη στην αρχή της εγκυμοσύνης τους.Αναλυτικά »

Ιαπωνικη ή τύπου Β εγκεφαλίτιδα

Εγκεφαλίτιδα που προκαλείται από τον Ιαπωνικό αρμποϊό τύπου Β, ο οποίος προσβάλλει κυρίως τους χοίρους. Εμφανίζεται στην Ιαπωνία, στην Ταϊβάν, στην Κορέα και στην Κίνα και προλαμβάνεται με εμβόλιο.Αναλυτικά »

Αυτοδιαχείριση

Η ενεργός συμμετοχή ασθενούς στις όποιες αποφάσεις ή παρεμβάσεις αφορούν την υγεία του. Μέσω κατάλληλης εκπαίδευσης και καθοδήγησης από επαγγελματίες φροντιστές, ο ασθενής προωθεί τη δική του βέλτιστη υγεία ή αποθεραπεία.Αναλυτικά »

Καρδιακός κύκλος

Η περίοδος απότην έναρξη ενός καρδιακού κτύπου, έως την έναρξη του επόμενου κτύπου, ο οποίος περιλαμβάνειτη συστολή, τη σύσπαση των κόλπων και των κοιλιών, που εξωθεί το αίμα καιτη διαστολή, την περίοδο κατάτην οποία οι κοιλότητες επαναπληρώνονται με αίμα. Φυσιολογικώς, οι κόλποι συσπώνται αμέσως Αναλυτικά »

Πνευμονικό έμφραγμα

Έμφρακτο στους πνεύμονες που συνήθως προέρχεται από πνευμονική εμβολή και μπορεί να εμφανίζεται στις ακτινογραφίες θώρακα σαν μία σφηνοειδής διήθηση κοντά στον υπεζωκότα. Η άμεση θεραπεία περιλαμβάνει έλεγχο του άλγους, συνεχή χορήγηση οξυγόνου με μάσκα, ενδοφλέβια ηπαρίνη (εκτός εάν ο ασθενής Αναλυτικά »

Αρθροσκόπηση

Εξέταση μιας άρθρωσης υπό άμεση όραση μέσω αρθροσκοπίου, συνήθως για την απομάκρυνση κάποιου ιστού όπως είναι τα θραύσματα κάποιου χόνδρου ή συνδέσμου που έχει υποστεί ρήξη ή ανασύνδεση ιστών που έχουν τραυματιστεί. ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ: Προεγχειρητικά: Ο ασθενής προετοιμάζεται σωματικά και συναισθηματικά Αναλυτικά »

Δακρυϊκή συσκευή

Δομές που σχετίζονται με την έκκριση και ροή των δακρύων. Περιλαμβάνει το δακρυϊκό αδένα και τους εκκριτικούς πόρους, τους δακρυϊκούς πόρους, το δακρυϊκό ασκό, και το δακρυορρινικό πόρο, που εκβάλει στη ρινική κοιλότητα. Η βατότητα του δακρυϊκού πόρου μπορεί να εξετασθεί τοποθετώντας ένα αραιό Αναλυτικά »

Γαστρίτιδα

Οξεία ή χρόνια φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου. Παγκοσμίως, η συχνότερη αιτία είναι η λοίμωξη από το Helicobacter pylori. Άλλες λιγότερο συχνές αιτίες γαστρικής φλεγμονής περιλαμβάνουν τη χρήση αλκοόλ και παραγώγων καπνού· τη βλάβη του βλεννογόνου του στομάχου από μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη Αναλυτικά »

Έκθεση, επίδειξη, αποκάλυψη

1. Η ποσότητα της ακτινοβολίας που εκπέμπεται προς ή από μια συγκεκριμένη περιοχή ή σε ολόκληρο το σώμα ή ένα αντικείμενο. 2. Η επαφή με έναν παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει νόσο ή τραυματισμό, όπως ένα βακτήριο ή άλλο παθογόνο μικρόβιο, ένα χημικό παράγοντα, ένα μολυσμένο ζώο ή άνθρωπο, ή Αναλυτικά »

Αρθροπλαστική

Χειρουργική επέμβαση με την οποία επιχειρείται η αναμόρφωση ή η αντικατάσταση μιας άρθρωσης, η οποία είτε έχει υποστεί κάποια κάκωση είτε έχει προσβληθεί από κάποια νόσο. Η αρθροπλαστική μπορεί να γίνει για να ανακουφιστεί ο ασθενής από τον πόνο, για να επιτραπεί η φυσιολογική λειτουργία της Αναλυτικά »

Δηλητηρίαση από νερό

Υπερβολική πρόσληψη ή υπερβολική κατακράτηση νερού, με συμπτωματική υπονατριαίμία ή υποωσμωτικότητα ή και τα δύο. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Κοιλιακά άλγη, ναυτία, έμετος, ζάλη, λήθαργος, ή οίδημα μπορεί να παρουσιαστούν. Η σοβαρή δηλητηρίαση από νερό μπορεί να προκαλέσει σπασμούς ή κώμα. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: Τα Αναλυτικά »

Βασικός μεταβολισμός

Το χαμηλότερο επίπεδο ενεργειακής δαπάνης. Καθορίζεται όταν το σώμα είναι σε απόλυτη ηρεμία. Για έναν μέσο άνθρωπο, ο βασικός μεταβολισμός μετριέται με ποικίλους τρόπους. Σε μεγάλες θερμίδες (Cal), η μέτρηση αντιστοιχεί σε 1500 με 1800 ανά ημέρα· σε σχέση με το βάρος σώματος, η μέτρηση είναι Αναλυτικά »

Συμπαθητική δυστροφία αντανακλαστικών

Μη φυσιολογική απόκριση των νεύρων του προσώπου ή ενός άκρου που χαρακτηρίζεται από άλγος, αυτόνομη δυσλειτουργία, αγγειοκινητική αστάθεια και οίδημα των ιστών. Αν και η ακριβής αιτία του συνδρόμου είναι άγνωστη, συνήθως ακολουθεί τραύμα, εγκεφαλικό επεισόδιο, νευροπάθεια ή βλάβη της κερκίδας. Αναλυτικά »

Τροφική αλυσίδα

Η μεταφορά τροφικής ενέργειας από τους παραγωγούς (πράσινα φυτά), στους πρωτογενείς καταναλωτές (καταναλωτές πρώτης τάξης, φυτοφάγα ζώα), στους δευτερογενείς καταναλωτές (καταναλωτές δευτέρας τάξης, σαρκοφάγα ζώα). Οι νεκροί οργανισμοί όλων των ειδών αποικοδομούνται σε απλούστερα χημικά από τους Αναλυτικά »

Νευρική βουλιμία

Διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υποτροπιάζοντα επεισόδια υπερβολικής λήψης τροφής, αυτοπροκαλούμενου εμέτου και διάρροιας, υπερβολικής σωματικής άσκησης, αυστηρής δίαιτας ή νηστείας και υπερβολικής ανησυχίας σχετικά με την μορφή και το βάρος του σώματος. ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ: Η πρώιμη αναγνώριση και Αναλυτικά »

Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Αγγούρι: Πώς βοηθά την υγείαΑγγούρι: Πώς βοηθά την υγεία

Η φήμη του το αδικεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι προσφέρει πολλά οφέλη.... Περισσότερα »

Η λειτουργία του διαφράγματος ως φράγμα για την παλινδρόμηση- Ο ρόλος της φυσικοθεραπείαςΗ λειτουργία του διαφράγματος ως φράγμα για την παλινδρόμηση- Ο ρόλος της φυσικοθεραπείας

Η φυσικοθεραπεία οδηγεί σε μια σημαντική μείωση των φαρμάκων στην παλινδρόμηση οδηγώντας σε εξοικονόμηση του κόστους για την υγεία.... Περισσότερα »

Πόνος στους μυς: Τι είναι το ΚΕΜΑ και τι μπορείτε να κάνετεΠόνος στους μυς: Τι είναι το ΚΕΜΑ και τι μπορείτε να κάνετε

Συνήθως αρχίζει μια ή δυο ημέρες μετά από αυτήν και όχι την ώρα που κάποιος ασκείται.... Περισσότερα »

Πονοκέφαλος οργασμού: Πρόληψη και θεραπείαΠονοκέφαλος οργασμού: Πρόληψη και θεραπεία

Οι πονοκέφαλοι κατά τη διάρκεια του σεξ μπορούν μερικές φορές να σηματοδοτήσουν μια πιο σοβαρή κατάσταση.... Περισσότερα »

Ρομποτική Χειρουργική στην ΟυρολογίαVideo - Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία

Ο Σταύρος Τυριτζής, Ουρολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΥΓΕΙΑ μας ενημερώνει για τη Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία. Η ρομποτική χειρουργική είναι χειρουργική με ακρίβεια χιλιοστού, η οποία ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

stray_animals
Ποια είναι η θέση σας για τα αδέσποτα ζώα;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
Όσοι έχουμε αδέλφια γνωρίζουμε πως δεν θα ήμασταν οι ίδιοι άνθρωποι εάν δεν υπήρχαν. Πόσο μάλλον, όσες μεγαλώσαμε με τη μεγάλη μας αδελφή ως πρότυπο και μέντορα!
Πόσο ασφαλείς είναι οι νέες παιδικές χαρές και τι πρέπει να κάνουμε εμείς για να παίζουν τα παιδιά μας χωρίς κίνδυνο.
Kάποιες καταστάσεις είναι...γένους θηλυκού και μόνο αν είσαι γυναίκα μπορείς να τις καταλάβεις. Αυτά τα σκίτσα θα μιλήσουν πραγματικά στην καρδιά σου!
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης