Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 25 Μαΐου 2021

Μελέτη: Η δίαιτα DASH μειώνει την καρδιακή βλάβη

Η συγκεκριμένη διατροφή δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, τα δημητριακά ολικής, τα πουλερικά, το ψάρι και τους ξηρούς καρπούς.

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

Η δίαιτα DASH ενδεχομένως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

Η DASH είναι υψηλή σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής άλεσης, πουλερικά, ψάρια και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Είναι χαμηλή σε νάτριο, κόκκινο κρέας, γλυκά και σακχαρούχα ροφήματα.

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Περπάτημα για 6 μήνες μπορεί να μειώσει τη νοητική εξασθένηση

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ομάδα που συνδύασε άσκηση και διατροφή DASH για 6 μήνες είχε σκορ σημαντικά υψηλότερο σε νοητικά τεστ.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Η ανθυγιεινή διατροφή επηρεάζει και την ακοή

Οι γυναίκες που ακολούθησαν πιο στενά τη μεσογειακή διατροφή ή τη διατροφή DASH είχαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο μέτριας ή σοβαρής απώλειας ακοής σε σχέση με αυτές των οποίων η διατροφή ήταν ανθυγιεινή.

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Η δίαιτα DASH μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου κατάθλιψης

Όσοι ακολούθησαν τη δίαιτα DASH είχαν 11% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σχέση με ανθρώπους που δεν την ακολούθησαν στενά.

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Έρευνα: Δίαιτα DASH και κατά της ουρικής αρθρίτιδας

Το συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο, που συνήθως χρησιμοποιείται για τη μείωση της υπέρτασης, επίσης φάνηκε σε έρευνα πως ανακουφίζει από την ποδάγρα.

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Έρευνα: Άπαχο χοιρινό συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το άπαχο χοιρινό μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί επιλογή για ανθρώπους με υπέρταση που ακολουθούν τη δίαιτα DASH.