Αν κάποιος ακολουθεί διατροφή για μείωση της αρτηριακής πίεσης μπορεί ενδεχομένως να επεκτείνει τις επιλογές πρωτεΐνης ώστε να περιλαμβάνουν άπαχο ακατέργαστο χοιρινό, αναφέρει νέα έρευνα.

Η δίαιτα DASH συνιστάται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και εστιάζει στην αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, στα δημητριακά ολικής άλεσης, στα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, στους ξηρούς καρπούς, στα πουλερικά και τα ψάρια, μειώνοντας τα λιπαρά, το κόκκινο κρέας και την πρόσθετη ζάχαρη.

Ο ερευνητής Drew Sayyer, του Purdue University, δήλωσε ότι αν οι άνθρωποι πρέπει να βασιστούν μόνο στο ψάρι και στο κοτόπουλο στις διατροφικές τους επιλογές, περιορίζονται, και η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το άπαχο χοιρινό μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί επιλογή για ανθρώπους που ακολουθούν τη δίαιτα DASH χωρίς να διακινδυνεύουν την αποτελεσματικότητά της.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’American Journal of Clinical nutrition’’ συνέκρινε άπαχο, μη κατεργασμένο χοιρινό, με κοτόπουλο και ψάρι ως κύρια πηγή πρωτεΐνης σε διατροφή τύπου DASH.

Η υιοθέτηση της διατροφής τύπου DASH για 6 εβδομάδες μείωσε όλους τους δείκτες αρτηριακής πίεσης, ενώ δεν παρατηρήθηκε διαφορά στην ανταπόκριση μεταξύ της δίαιτας DASH με κοτόπουλο και ψάρι και της δίαιτας DASH με χοιρινό.

Ο Wayne Campbell, καθηγητής στο Purdue University, δήλωσε ότι η έρευνα στηρίζει ότι η δίαιτα DASH μπορεί να περιλαμβάνει άπαχα και μη κατεργασμένα κόκκινα κρέατα, στο κατάλληλο μέγεθος μερίδας.

 

Πηγές:
‘’American Journal of Clinical nutrition’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
2η χρονιά για το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ''Executive Program in Pharmaceutical Management - E.Ε.Φα.Μ.''
Δυσφορία και τσούξιμο κατά την ούρηση: Συχνά συμπτώματα το καλοκαίρι
Ποια γλυκαντικά προκαλούν προβλήματα στην υγεία