Ρομποτική επέμβαση ριζικής προστατεκτομής σε ασθενή με κολοστομία και προηγηθείσα κοιλιοπερινεική εκτομή του ορθού, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα του Δρ. Νικόλαου Παρδαλίδη, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Η επέμβαση είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας εξαιτίας του βεβαρημένου ιστορικού του ασθενούς, διήρκεσε 3 ώρες, ενώ ο ασθενής ανένηψε πλήρως την ίδια ημέρα και έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο την επόμενη ημέρα.

«Η ρομποτική χειρουργική που αποτελεί μέθοδο εκλογής στην αντιμετώπιση του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη είναι πλέον δυνατό να εφαρμοστεί σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, επιτρέποντας στον ασθενή να εξέλθει από το νοσοκομείο άμεσα», δήλωσε σχετικά ο Δρ. Νικόλαος Παρδαλίδης, Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος της ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα του Δρ. Νικόλαου Παρδαλίδη πριν από σχεδόν 10 χρόνια, όταν ήρθε στη χώρα το 1ο Ρομποτικό σύστημα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για τα προϊόντα θεραπευτικής κατηγορίας “Σκευασμάτων χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη”.
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;