Αν και η αιτία πολλών γενετικών ανωμαλιών παραμένει μυστήριο, οι γιατροί κατανοούν την αιτία πολλών άλλων και το πώς να τις προλαμβάνετε.

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της Μινεσότα, πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει:

  • Να καταναλώνετε τροφές υψηλές σε φολικά ή που να περιέχουν φυλλικό οξύ. Έλλειψη φυλλικού οξέως μπορεί να οδηγήσει σε γενετική ανωμαλία που ονομάζεται έλλειμμα νευρικού σωλήνα. Για να το εμποδίσετε, καλές διατροφικές επιλογές είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα φασόλια, τα πορτοκάλια και χυμός τους όπως και τα ενισχυμένα ψωμιά, δημητριακά και ζυμαρικά.
  • Πριν να συλλάβετε αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να λαμβάνετε καθημερινά μια πολυβιταμίνη που να περιέχει τουλάχιστον 400 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέως.
  • Να επισκεφτείτε τον γιατρό σας για τσεκ απ πριν την εγκυμοσύνη και να λάβετε τακτική προγεννητική φροντίδα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Να σταματήστε να καταναλώνετε αλκοόλ ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε και να μην πίνετε ποτέ αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Να σιγουρευτείτε ότι τα φάρμακα που λαμβάνετε είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ρωτήστε τον γιατρό σας γι αυτό.

Πηγές:
Υπουργείο υγείας της Μινεσότα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ¨Πέμπτης
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό