Η παγκόσμια αγορά των διατροφοδραστικών συστατικών θα ξεπεράσει τα 75,10 δισ. δολ. έως το 2028, αναφέρει σε έκθεσή της η Global Market Insights Inc.

Η ανάπτυξη της αγοράς διατροφοδραστικών συστατικών λαμβάνει ώθηση από την αυξανόμενη συνείδηση των καταναλωτών για την υγεία τους, την μεγαλύτερη ζήτηση για λειτουργικά τρόφιμα, τον αυξανόμενο επιπολασμό ασθενειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και το γαστρεντερικό σύστημα και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για συμπληρώματα διατροφής.

Πρόκειται για ουσίες που προστίθενται σε μια σειρά από λειτουργικά τρόφιμα και ποτά με σκοπό την ενίσχυση της θρεπτικής τους αξίας, μαζί με τη γεύση και την εμφάνιση των τελικών προϊόντων. 

Την ίδια στιγμή, η μεγαλύτερη κατανάλωση βιταμινών από τον πληθυσμό που ανήκει στην Τρίτη ηλικία, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη συνείδηση για την υγεία, έχει επιταχύνει την κατανάλωση συμπληρωμάτων σε καθημερινή βάση για καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση. Τα πολλαπλά οφέλη των βιταμινών για την υγεία ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να συμπεριλάβουν βιταμίνες στη διατροφή τους, κάτι που θα προωθούσε την πρόσληψη του προϊόντος. Λόγω αυτών των παραγόντων, το τμήμα προϊόντων βιταμινών αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 7,55 δισ. δολ. το 2021 και αναμένεται να σημειώσει σημαντική ανάπτυξη κατά το χρονικό διάστημα της ανάλυσης.

Εν τω μεταξύ, το τμήμα προϊόντων αμινοξέων προβλέπεται να αυξηθεί περίπου κατά 7,5% την περίοδο ανασκόπησης. 

Οι προβλέψεις για το 2028 δείχνουν ότι το τμήμα «λειτουργικών ποτών» θα διατηρήσει την κυριαρχία του, καθώς σύμφωνα και με τις εταιρείες που τα προωθούν ενισχύουν τη γνωστική λειτουργία, όπως και την ενέργεια, ενώ συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του βάρους. Η μετατόπιση της κλίσης των καταναλωτών από τα ανθρακούχα ποτά σε λειτουργικά ποτά λόγω της αυξημένης συνείδησης για την υγεία αναμένεται να ενισχύσει την τμηματική προοπτική τα επόμενα χρόνια.

Η Ευρώπη θα διατηρήσει την κορυφαία θέση της όσον αφορά τα έσοδα. Η ευρωπαϊκή αγορά διατροφοδραστικών συστατικών αποτιμήθηκε σε περίπου 12,45 δισ. δολ. το 2021 και είναι έτοιμη να σημειώσει σημαντικά κέρδη κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η ισχυρή ανάπτυξη των καρδιαγγειακών παθήσεων στην περιοχή και η αλλαγή του τρόπου ζωής των ευρωπαίων πολιτών αναμένεται να αυξήσουν τη ζήτηση για λειτουργικά τρόφιμα και ποτά. 

Επίδραση της πανδημίας COVID-19 στην αγορά διατροφοδραστικών συστατικών

Το ξέσπασμα της COVID-19 κλιμάκωσε τη ζήτηση για συμπληρώματα που τονώνουν το ανοσοποιητικό, όπως οι βιταμίνες. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2021, η πανδημία COVID-19 είχε ήδη μολύνει περισσότερα από 230 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτό αύξησε την εξέχουσα θέση των προληπτικών μέτρων υγειονομικής περίθαλψης και των προφυλακτικών μέτρων, τροφοδοτώντας έτσι την κατανάλωση συμπληρωμάτων υγείας μεταξύ των καταναλωτών για την ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισής τους ενάντια στον νέο κορωνοϊό που προκαλεί την COVID-19, ο οποίος ήταν ευνοϊκός για την ανάπτυξη της αγοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Βασικοί παίκτες της αγοράς που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια βιομηχανία θρεπτικών συστατικών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Archer Daniels Midland Company (ADM), την Cargill, την Arla Foods, την BASF, την Roquette Freres, την DSM, την Ingredion και την Tate & Lyle.

Πηγές:
https://www.globenewswire.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή