Η Cancer Prevention Research Group in Greece - Ελληνική Εταιρεία Έρευνας για την Πρόληψη του Καρκίνου διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης και εγγραφής νέων εγγραφών εθελοντών - δοτών μυελού των οστών.

Αν είσαι μεταξύ 18 και 45 ετών, σε καλή γενική κατάσταση υγείας, και επιθυμείς να σώσεις τη ζωή ενός ανθρώπου, τότε εγγράψου δωρεάν ως Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών.

Η διαδικασία εγγραφής είναι πάρα πολύ απλή και δεν χρειάζεται τίποτα από άποψη προετοιμασίας. Έρχεσαι στο σημείο συνάντησης και εκεί θα συμπληρώσεις την αίτηση με τα στοιχεία σου και το σύντομο ιατρικό ιστορικό σου. Ένας ειδικός θα πάρει δείγμα στοματικού επιχρίσματος με αποστειρωμένες μπατονέτες από το εσωτερικό του μαγούλου σου. Η διαδικασία κρατάει λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα.

Στη σπάνια, αλλά εξαιρετικά ζωτική, περίπτωση που ένας εθελοντής - δότης είναι συμβατός με έναν ασθενή που νοσεί από καρκίνο του αίματος, τότε η δωρεά μυελού γίνεται ως επί το πλείστο με μια απλή διεργασία η οποία μοιάζει με την κλασική δωρεά αιμοπεταλίων ή με ανώδυνη παρακέντηση από τη λεκάνη. Η δωρεά μυελού είναι ασφαλής, άμεση και ακίνδυνη.

Πότε;
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, μεταξύ 15.00μμ έως 18.00μμ (ελεύθερη προσέλευση, δωρεάν, έρχεστε όταν επιθυμείτε).

Πού;
Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης, έξω από τον Πολιτιστικό Πολυχώρο "ΓΑΛΑΞΙΑΣ".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα