Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) ανακοίνωσε χθες την επταήμερη επίπτωση σε εθνικό επίπεδο που ανήλθε στο 702,4. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που αντικατοπτρίζουν και την εικόνα της επικρατούσας κατάστασης.

Την προηγούμενη ημέρα, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα ήταν 661,4 (προηγούμενη εβδομάδα: 687,7- προηγούμενος μήνας: 333,7).

Ωστόσο, η επίπτωση δεν παρέχει πλήρη εικόνα της κατάστασης της μόλυνσης.

Οι ειδικοί είναι πεποισμένοι εδώ και αρκετό καιρό ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που δεν καταγράφονται από το RKI - κυρίως επειδή δεν έχουν όλα τα μολυσμένα άτομα κάνει PCR - test. Μόνο τα θετικά PCR υπολογίζονται στις στατιστικές.

Επιπλέον, οι μεταγενέστερες αναφορές και τα προβλήματα μετάδοσης μπορούν να οδηγήσουν σε παραμόρφωση των μεμονωμένων ημερήσιων τιμών.

Οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ανέφεραν για τελευταία φορά 154.729 νέες λοιμώξεις (προηγούμενη εβδομάδα: 147.489) και 165 θανάτους (προηγούμενη εβδομάδα: 102) στο RKI εντός μιας ημέρας.

Οι συγκρίσεις των δεδομένων είναι και πάλι δυνατές μόνο σε περιορισμένο βαθμό λόγω των αποτελεσμάτων των test, των καθυστερημένων αναφορών και των προβλημάτων διαβίβασης.

Γενικά, ο αριθμός των καταγεγραμμένων νέων λοιμώξεων και θανάτων παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα, καθώς πολλά ομόσπονδα κρατίδια δεν υποβάλλουν εκθέσεις στο RKI, ιδίως το Σαββατοκύριακο, και αναφέρουν τα κρούσματά τους αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Το RKI έχει καταμετρήσει συνολικά  από την αρχή της πανδημίας 29.180.489 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις με SARS-CoV-2. Ο πραγματικός όμως αριθμός είναι πιθανό να είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς πολλές λοιμώξεις δεν ανιχνεύονται.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η Eli Lilly σημειώνει πρόοδο στην ανάπτυξη ινσουλίνης μακράς δράσης
Πάνω από 4 χρόνια θα αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως έως το 2050
Τι πρέπει να προσέχω για να μην έχω αυξημένη αρτηριακή πίεση