Τι θα χρειαστείτε

2 ½ φλιτζάνια αποβουτυρωμένο γάλα

2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

½ φλιτζάνι αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη

½ φλιτζάνι ρόφημα γάλακτος με βύνη

100 γραμμάρια κουβερτούρας σε κομμάτια

¾ του φλιτζανιού ασπράδι αυγού

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 κουτάλι της σούπας βανίλια

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα μπλέντερ το γάλα, τη ζάχαρη, το αποβουτυρωμένο γάλα, το γάλα με βύνη και τη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και το σιγοβράζεστε στο μάτι στη μεσαία θερμοκρασία. Αναδεύετε συνεχώς και αποσύρετε.

Βάλτε τα ασπράδια αυγού σε ένα μπολ και ρίχνετε λίγο- λίγο το μείγμα γάλακτος, χτυπώντας τα μέχρι να έχουν μία απαλή υφή. Προσθέτετε τη βανίλια και το αλάτι. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Παγώστε το μείγμα παγωτού σε μία παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν το θέλετε για γέμιση μπισκότων, παγώστε τόσο όσο να βυθίζεται ένα κουτάλι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη