Ένα μωρό που πάσχει από βαριά ανίατη ασθένεια δεν πρέπει να επιτρέπεται να πεθάνει στο σπίτι του, σύμφωνα με δικαστική απόφαση στην Μ. Βρετανία. Τα μέτρα διατήρησης της ζωής για το οκτώ μηνών κοριτσάκι πρέπει να τερματιστούν σε κλινική ή ξενώνα, αποφάσισε το Εφετείο του Λονδίνου, όπως μετέδωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Το παιδί πάσχει από μιτοχονδριοπάθεια, μια γενετική ασθένεια που επηρεάζει το νευρικό και το μυϊκό σύστημα και απορροφά ενέργεια από τον οργανισμό.

Το δικαστήριο είχε προηγουμένως αποφανθεί ενάντια στην επιθυμία των γονέων ότι η μικρή Ίντι δεν χρειάζεται να είναι σε μηχανική υποστήριξη. Σύμφωνα με τους γιατρούς στο Νότιγχαμ, η θεραπεία είναι άσκοπη και επώδυνη για το παιδί.

Απορρίφθηκε επίσης η αίτηση να μεταφερθεί η μικρή Indi στην Ιταλία για περαιτέρω θεραπεία. Οι προσπάθειες των γονέων δεν είχαν αποτέλεσμα επίσης  και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Ο δικαστής Rupert Jackson δήλωσε ότι το κορίτσι, που γεννήθηκε τον Φεβρουάριο, εξαρτάται από μέτρα διατήρησης της ζωής του από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η θεραπεία προκαλούσε στην Indi "σημαντικό πόνο" κάθε μέρα. Δεν έδειχνε επίσης να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον της.

Η υπόθεση θυμίζει παρόμοιες διαμάχες γύρω από τα παιδιά που πάσχουν από ανίατη ασθένεια και βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι δικαστές συχνά αποφασίζουν τι είναι προς το συμφέρον του ασθενούς κατόπιν σύστασης των γιατρών.

*Σύμφωνα με νεώτερη εξέλιξη, το μωρό τελικά πέθανε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου
Άσκηση: Καλύτερα να μετράμε βήματα ή λεπτά; [μελέτη]
Λαμία: Σταφυλόκοκκος σε δείγματα φαγητού που κατανάλωσαν μαθητές