Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) θα πραγματοποιήσει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους άθλησης της Alzheimer Hellas, δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης, για άτομα που πάσχουν από Νευρολογικές παθήσεις.

Σε αυτές περιλαμβάνονται: πολυνευροπάθειες, άνοιες - νόσος Alzheimer, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, νόσος Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα. 

ΤΗν επιστημονική εποπτεία του προγράμματος έχει η ομότιμη καθηγήτρια Νευρολογίας ΑΠΘ, νευρολόγος - ψυχίατρος, θεολόγος και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, κ. Μάγδα Τσολάκη.

Στόχοι του προγράμματος είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών θεραπευτικής άσκησης ασθενών με ΝΠ, η πρόληψη αλλά και η πρώιμη παρέμβαση και αντιμετώπιση της αναπηρίας που επέρχεται στην πορεία της κάθε νευρολογικής νόσου,  τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Έναρξη προγράμματος: Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024.

Ώρα εκτέλεσης προγράμματος: 8.00 - 15.30μμ.

Ημέρες προγράμματος: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δήλωση συμμετοχής τους και να ενταχθούν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μετά από την επικοινωνία τους με την δρ Βασιλική Γαροπούλου.  

Τηλ. επικοινωνίας: 6932906720 

Θα ισχύουν όλα τα τρέχοντα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 και οι οδηγίες: υποχρεωτική χρήση μάσκας, εφαρμογή της υγιεινής των χεριών, τήρηση αποστάσεων.

H φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων με αθλητική ενδυμασία στη Μονάδα  Alzheimer “Αγία Ελένη” (Π. Συνδίκα 13), θα πραγματοποιείται με προγραμματισμένο προσωπικό ραντεβού, προ-συνεννόηση για την ημέρα και ώρα προσέλευσής τους, μέσω τηλεφώνου και καταγραφή των προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο).

Κατά την προσέλευσή τους οι αθλούμενοι θα υπογράφουν στον "Κατάλογο Εισερχομένων Εξερχομένων στην Αθλητική εγκατάσταση της Alzheimer Hellas", όπου δηλώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα, είναι υποχρεωμένοι να φορούν ιατρική μάσκα ή εναλλακτικά μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/ΚN95) σε όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος.  

Επιστημονικά υπεύθυνοι:

Βασιλική Σ. Γαροπούλου M.Scs., Ph.D., P.D., καθηγητής Επιστήμης Ειδ. Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού - μεταδιδάκτωρ Ιατρική Σχολή AΠΘ - ΔτΠΜΣ "Νευροεπιστήμες και Νευροεκφυλιστικά Νοσήματα" ΑΠΘ, επιστημονική συνεργάτης Alzheimer Hellas, αναπληρωματικό μέλος ΔΣ & Επιστ. Τακτικό μέλος Exercise Is Medicine Greece.

Χρήστος A. Μουζακίδης M.Sc., Ph.D., καθηγητής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Alzheimer Hellas, επιστημονικό τακτικό μέλος Exercise Is Medicine Greece.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά