Πέντε χρόνια από την επίσημη πρώτη ανακοίνωση της λειτουργίας του συμπλήρωσε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και της υπογεννητικότητας Be-Live, ενώ ήδη περισσότερα από 40 παιδιά έχουν γεννηθεί χάρη στη στήριξη του.

Στις 27 Φεβρουαρίου 2019, στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Θεοχαράκη και παρουσία σημαντικών εκπροσώπων από το χώρο της πολιτικής, της επιστήμης, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και των επιχειρήσεων, οι δύο ιδρυτές της Be-Live, Γυναικολόγοι Αναπαραγωγής κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης και ο Πρόεδρος του Σωματείου και Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη κ. Φώτης Παπαθανασίου παρουσίασαν το όραμα του Σωματείου για ένα μέλλον με λιγότερα προβλήματα υπογονιμότητας και χαμηλότερα ποσοστά υπογεννητικότητας.

Σκοπός της Be-Live ήταν και είναι να δώσει ελπίδες απόκτησης παιδιού σε υπογόνιμα ζευγάρια που παράλληλα αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες της και καλύπτοντας τις δαπάνες των προσπαθειών της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Όλα αυτά σε μία χώρα που παρουσιάζει  όλο και υψηλότερη υπογεννητικότητα και σταθερή μείωση του ενεργού πληθυσμού.

Πέντε χρόνια η Be-Live ταξίδεψε, αφουγκράστηκε, ενημέρωσε. Οραματίστηκε, δεσμεύτηκε, έδωσε ελπίδα. Η Be-Live όμως πάνω από όλα έδωσε χαρά, χαμόγελα και αγκαλιές, έδωσε νέες ζωές! Έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερα από 40 ζευγάρια να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το μωρό τους, κάτι που ίσως λίγους μήνες πριν θα ήταν για αυτούς απλώς ένα όνειρο.

Ο απολογισμός

Έναν χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση για την ίδρυση της Be-Live, ήρθε στον κόσμο το πρώτο της μωρό, δίνοντας σάρκα και οστά στο όνειρο και προσφέροντας απεριόριστη συγκίνηση στην ομάδα της αλλά και στους νέους γονείς. Μέχρι και σήμερα, το Σωματείο έχει δεχθεί στην ηλεκτρονική του πλατφόρμα περισσότερες από 270 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν εγκριθεί περισσότερες από 160 βάσει κριτηρίων ένταξης όπως έχουν οριστεί, ενώ έχουν γεννηθεί περισσότερα από 40 παιδιά.

Επιπλέον, στα πέντε χρόνια ενεργής πορείας της, η Be-Live έχει δώσει δυναμικό παρόν σε εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια, συνεντεύξεις, ενώ έχει συνεργαστεί με άλλες ΜΚΟ, δημιουργώντας αξία για το πολύτιμο και ουσιαστικό έργο της και κινητοποιώντας επιχειρήσεις που πίστεψαν στο όραμά της και τη στήριξαν με τις χορηγίες τους. Το 2021 έλαβε δύο βραβεία Hellenic Responsible Business Awards. Το βραβείο BEST NEW ENTRY καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ΜΚΟ και το βραβείο  SILVER AWARD για τη συνεργασία της με τα My Market και τη συνένωση των δυνάμεών τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Ένας Συν Ένας: Όλοι μαζί για καλό σκοπό».

Η ομάδα της Be-Live συνεχώς μεγαλώνει, αναπτύσσοντας συνεργασίες με περισσότερους από τριάντα γιατρούς από όλη τη χώρα, πληθώρα εθελοντών και συνεργατών από την επιστημονική κοινότητα και πάνω από οκτώ μεγάλες Μονάδες Εξωσωματικής.

Το 2020, εγκαινιάζοντας μία νέα συνεργασία με τον όμιλο ΒΙΑΝΕΞ, η Be-Live υιοθέτησε το νησί της Σάμου, ενώ έναν χρόνο μετά η δράση επεκτάθηκε στο νησί της Πάτμου.

Τα τελευταία τρία χρόνια η Be-Live, σε συνεργασία με τη Eurobank και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μπροστά για την Οικογένεια», οργανώνει δράσεις στήριξης σε ακριτικά νησιά καθώς και σε περιοχές του νομού Έβρου. Μέχρι και σήμερα έχει ολοκληρώσει εκστρατείες ενημέρωσης στο Καστελόριζο, τη Σάμο την Πάτμο, τους Φούρνους, την Ικαρία, την Κω και τη Νίσυρο, την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, τη Χίο και τις Οινούσσες. Στόχος των δράσεων η πληροφόρηση των τοπικών φορέων σχετικά με το έργο και τη φιλοσοφία του Σωματείου, αλλά και του κοινού, για τη διαδικασία των εξωσωματικών και για τις επιλογές που έχει σήμερα ένα υπογόνιμο ζευγάρι, καθώς και για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα εξωσωματικής της Be-Live.

Οι ιδρυτές της Be-Live δήλωσαν: «Επιθυμία μας είναι η πρωτοβουλία της Be-live να προσφέρει τη χαρά της οικογένειας σε όσο το δυνατόν περισσότερα υπογόνιμα ζευγάρια στη χώρα μας. Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους ανθρώπους της Be-Live που όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας του Σωματείου από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

Αισθανόμαστε επίσης την ανάγκη να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους δωρητές/υποστηρικτές και τους χορηγούς που πίστεψαν στο έργο μας και μας στήριξαν έμπρακτα αγκαλιάζοντας την προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον «Χρυσό Χορηγό» μας, τον όμιλο Eurobank που μέσω του προγράμματος «Μπροστά για την Οικογένεια» μας δημιούργησε τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες για την επέκταση του έργου μας σε ακριτικές περιοχές, όπου η πρόσβαση στα μέσα και την ολοκληρωμένη πληροφόρηση είναι ελλιπής. Ευχαριστούμε θερμά και την Cosmote που πρόσφατα προσέφερε στήριξη στο Σωματείο μας καλύπτοντας ακόμα μεγαλύτερο αριθμό εξωσωματικών αλλά και τη ΒΙΑΝΕΞ η οποία, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της αντιμετώπισης του δημογραφικού στη χώρα μας, στήριξε τη δράση μας σε Σάμο και Πάτμο. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα My Market για τη διαχρονική εμπιστοσύνη και καθολική υποστήριξη του έργου μας.

Στη σημερινή εποχή της κρίσης συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και να υποστηρίζουμε με όλη την ομάδα ενωμένη, κάνοντας πράξη την αρχική μας δέσμευση, με ισχυρά όπλα την αισιοδοξία, την επιμονή και την αγάπη, αποσκοπώντας σε ίσες ελπίδες και ίσες ευκαιρίες στην απόκτηση ενός παιδιού, ακόμα και αν αυτό φαίνεται μακρινή πραγματικότητα».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο