Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ΕΚΕ για ενημέρωση πολιτειακών παραγόντων για κύρια θέματα που αφορούν την Επιστημονική Καρδιολογική Κοινότητα.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής κ. Γ. Κοχιαδάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ Καθηγητής κ. Κ. Τούτουζας, ο Γραμματέας, Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Σ. Σιδερής και ο Ταμίας της ΕΚΕ, Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Ν. Καυκάς.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, κ. Γιώργος Κοχιαδάκης, ενημέρωσε τον Υπουργό για τη συνολική δραστηριοποίηση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο και τις συνεχείς πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την εκπαίδευση ιατρών και εκπαιδευομένων.

Στη συνέχεια κατέθεσε προτάσεις για τη συνολική πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου τα επόμενα χρόνια και ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των επιστημονικών εταιρειών -και ιδιαίτερα της ΕΚΕ- στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητής κ. Κοχιαδάκης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Υπουργό για το ΕΣΥ, για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, τα απογευματινά χειρουργεία και μια σειρά θεμάτων που άπτονται της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά