Από αναβολή σε αναβολή οδηγείται η έναρξη λειτουργίας του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" στο νοσοκομείο Παίδων.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε πως η μονάδα θα ξεκινούσε να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο του 2023. Έπειτα από μία σειρά αναβολών, η μονάδα είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει στις 29 Απριλίου.

Με νέα απόφαση, ωστόσο, του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, η έναρξη παρατείνεται για στις 31 Ιουλίου, "καθώς κρίνεται ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος"...

Όπως αναφέρεται στον σχετικό νόμο, η σύσταση του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, με την επωνυμία "Ογκολογικό Κέντρο Παίδων 'Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα'" ανοίγει τον δρόμο για έναν αυτοτελή και υπερσύγχρονο Δημόσιου Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Είναι αφιερωμένος κατά τρόπο εμβληματικό, στην αποκλειστική φροντίδα και περίθαλψη των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.

Θα παρέχει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και νοσηλεία σε παιδιά που πάσχουν από καλοήθη και κακοήθη νοσήματα, θα υποστηρίζει ψυχολογικά τα πάσχοντα παιδιά και τις οικογένειές τους και θα εφαρμόζει νέες μεθόδους και μορφές νοσηλείας και ιατρικής εν γένει περίθαλψης, με σκοπό την ανάπτυξη και προαγωγή της έρευνας στον τομέα της υγείας με έμφαση στις παιδικές νεοπλασματικές ασθένειες.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά