Από το Ηράκλειο Κρήτης ξεκινάει η καμπάνια του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου την οποία επικοινώνησε ο πρόεδρος δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ήδη από την περασμένη εβδομάδα και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Η δωρεά οργάνων και ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή αλτρουισμού και εθελοντικής προσφοράς καθώς είναι η βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης που είναι και η μόνη θεραπευτική λύση σε τελικά στάδια ανεπάρκειας οργάνων.

Η ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων δεν εξαρτάται μόνο από την Επιστημονική και Τεχνολογική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Εξαρτάται πρωτίστως από την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλης της κοινωνίας , τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ξεκινά - σε συνεργασία με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας - εκστρατεία ενημέρωσης και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε τη σημασία της δωρεάς οργάνων ως κορυφαία πράξη ανιδιοτέλειας, ανθρωπισμού και αγάπης ώστε να αυξηθούν οι δωρητές.

Η καμπάνια ξεκινάμε από το Ηράκλειο της Κρήτης  σε συνεργασία με τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο, με εκδήλωση το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 11.00 στην Αίθουσα Ανδρόγεω.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά