Η Ελλάδα έχει την τύχη να διαθέτει από το 2022 έναν αστροναύτη ή για να είμαστε πιο ακριβείς έναν από τους 25 υποψηφίους που πέρασαν με επιτυχία όλα τα τεστ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρει μέρος σε διαστημική αποστολή εάν γίνουν τα απαραίτητα βήματα από την ελληνική κυβέρνηση. 

Ο Αδριανός Γολέμης όμως είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Από το 2018 είναι γιατρός των αστροναυτών σε συνεργασία με το γαλικό ινστιτούτο διαστημικής ιατρικής και φυσιολογίας Medes, ζει μαζί τους και τους φροντίζει σε κάθε αποστολή, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις απαιτήσεις που έχουν οι συνθήκες στο διάστημα. 

Τονίζει όμως ότι πλέον το διάστημα είναι προσβάσιμο και σε μικρότερες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, μέσω των συνεργασιών και της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και μάλιστα με ανταποδοτικά οφέλη για κάθε χώρα. 

Πολύ απλά εάν η Ελλάδα καταθέσει τα χρήματα που απαιτούνται στην ESA, και τα οποία δεν είναι πολλά, τότε ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης θα γίνει πραγματικότητα και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα ανοίξει ο δρόμος για τη χώρα προκειμένου να έχει πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και τις οποίες θα μπορεί να αξιοποιήσει.  

Πηγές:
Euronews

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου