Η περιποίηση του δέρματος είναι κάτι που μπορούμε όλοι να κάνουμε σωστά, επαρκώς και χωρίς υπερβολές. Αρκεί να ξέρουμε να διαλέξουμε τα σωστά προϊόντα. Ορισμένα θρεπτικά συστατικά έχουν μεγαλύτερο ρόλο να επιτελέσουν στο να διατηρούμε το δέρμα μας νεανικό και γεμάτο υγεία, συνεπώς καλό είναι να τα ψάχνουμε στα προϊόντα που αγοράζουμε.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β για υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια

Αυτές οι βιταμίνες εμφανίζονται σε πολλές μορφές και σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Ωστόσο, η λειτουργία όλων των παραγώγων της βιταμίνης Β είναι η ίδια: να μετατρέπουν τα τρόφιμα σε ενέργεια. Αυτό τροφοδοτεί ζωτικές λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι υπεύθυνες για ένα υγιές, σφριγηλό δέρμα. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β μπορεί να είναι ιδιαίτερα ισχυρές όταν χρησιμοποιούνται τοπικά σε ενυδατικές κρέμες. Όταν αυτές οι βιταμίνες είναι μεταξύ των φυσικών αντιγηραντικών συστατικών στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας, τα κατεστραμμένα κύτταρα θα επουλωθούν και θα αναγεννηθούν πιο γρήγορα.

Συνένζυμο Q10 για την προστασία του κολλαγόνου

Το συνένζυμο Q10 βοηθά στην προστασία του ελαστικού ιστού και του κολλαγόνου που διαμορφώνουν το δέρμα σας. Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα του φυσικού συνενζύμου Q10 μειώνονται, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει την ικανότητα του δέρματος να αναζωογονείται και να προστατεύεται από βλάβες. Για να αυξηθούν τα επίπεδα του συνενζύμου, πολλοί διαπιστώνουν ότι η λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής εκτός από τη χρήση τοπικών κρεμών έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Χαλκός για την πρόληψη της χαλάρωσης και το γέμισμα των ρυτίδων

Ο χαλκός είναι απαραίτητος για τον σχηματισμό κολλαγόνου, και βοηθά στην υποστήριξη του δέρματος για να αποτρέψει τη χαλάρωση και να γεμίσει τις ρυτίδες. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο χαλκός συμβάλλει στον καθαρισμό και την ανανέωση του σπασμένου κολλαγόνου, καθιστώντας τον ένα εξαιρετικό συστατικό για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την όψη του δέρματος και των ουλών που έχουν υποστεί βλάβη από τον ήλιο. Ο χαλκός δεν είναι ερεθιστικός, άρα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα που μπορεί να μην είναι σε θέση να ανεχθούν τα ρετινοειδή.

Πράσινο τσάι για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας

Μπορείτε να πιείτε ένα φλιτζάνι ζεστό πράσινο τσάι για να χαλαρώσετε, αλλά και το ίδιο το φυτό είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά που αναζωογονούν το δέρμα σας. Συγκεκριμένα, αυτά είναι τα φυτοχημικά που ονομάζονται πολυφαινόλες, που είναι αντιοξειδωτικά τα οποία αποτρέπουν και επιδιορθώνουν τη ζημιά που προκαλείται από την οξείδωση, η οποία διασπά τα κύτταρα του δέρματος.

Ρετινοειδή και ρετινόλες για την επιτάχυνση του κύκλου εργασιών των κυττάρων

Οι μη συνταγογραφούμενες ρετινόλες και τα συνταγογραφούμενα ρετινοειδή είναι παράγωγα της βιταμίνης Α. Τα ρετινοειδή και οι ρετινόλες επιταχύνουν και διεγείρουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου, για πιο λείο και νεανικό δέρμα. Εκτός από τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, τα ρετινοειδή καταπολεμούν τον αποχρωματισμό, εξομαλώνουν τα μικρά σημάδια και τις πανάδες, και βελτιώνουν την υφή του δέρματος. Κανένα άλλο τοπικό συστατικό δεν έχει δοκιμαστεί και αποδειχθεί περισσότερο για την αντιγήρανση από την ιατρική κοινότητα από τα ρετινοειδή. Αλλά μην περιμένετε αποτελέσματα από τη μια μέρα στην άλλη: Χρειάζονται αρκετές εβδομάδες ή και μήνες για να κάνει δουλειά η ρετινόλη, επομένως πρέπει να χρησιμοποιείται για μεγάλες χρονικές περιόδους,

Βιταμίνη Ε για την αναστροφή της βλάβης και την αναζωογόνηση του δέρματος

Η βιταμίνη Ε είναι ένας ισχυρός σύμμαχος όσον αφορά την προστασία από τη βλάβη που μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αυτό συμβαίνει επειδή εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα, οι οποίες προκαλούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο. Η βιταμίνη Ε είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που πρέπει να αναζητήσετε στις αναζωογονητικές κρέμες του δέρματος και μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών. ενισχύοντας τον φραγμό του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το καθαρό έλαιο βιταμίνης Ε παραμένει μια δημοφιλής (και φθηνή) κρέμα για ραγισμένα πετσάκια και ουλές από κοψίματα, εγκαύματα και χειρουργικές επεμβάσεις.

Βιταμίνη C για εξουδετέρωση των βλαβών και φωτισμό των μαύρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που εξουδετερώνει τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει την επίδραση του αντηλιακού σας. Η βιταμίνη C παρεμβαίνει στην ανώμαλη παραγωγή χρωστικής ουσίας, βοηθώντας στο να φωτιστούν τα σκοτεινά σημεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]
Πώς θα αυξήσω την πρόσληψη φυτικών ινών χωρίς να φουσκώνω