Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 17 Απριλίου. Τα αιτήματα ανά κλάδο είναι τα ακόλουθα:

Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ): Όχι στην "απογευματινή"» επί πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Όχι στην άλωση των δημόσιων νοσοκομείων από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που διαλύει και ιδιωτικοποιεί πλήρως την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.

Οι γιατροί ζητούν, επίσης, ικανοποίηση των μισθολογικών αιτημάτων, επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου, εργολαβικού εργαζόμενου και ζητούν αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία και κατάργηση όλων των πληρωμών (άμεσων και έμμεσων) των ασθενών.

Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ): Ζητεί να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, διπλασιασμό μισθών, διπλασιασμό προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, διπλασιασμός της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ): Λέει "όχι" στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας και ζητεί αξιοπρέπεια και ασφάλεια για τους εργαζόμενους, αύξηση μισθών και χορήγηση δώρων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μονιμοποίηση συμβασιούχων και εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]
Πώς θα αυξήσω την πρόσληψη φυτικών ινών χωρίς να φουσκώνω