Η Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος πάροχος πλατφόρμας κυβερνοασφάλειας που υποστηρίζεται από AI και παρέχεται μέσω cloud, ανακοινώνει σήμερα ότι η Tuttnauer, παγκόσμιος ηγέτης στον εξοπλισμό αποστείρωσης και ελέγχου λοιμώξεων από το 1925, έχει αναπτύξει ένα αποκλειστικό προηγμένο λογισμικό,  το T-Connect, που χρησιμοποιείται σε ιατρικές και εργαστηριακές συσκευές αποστείρωσης.  Η Tuttnauer επέλεξε το Check Point Quantum IoT Nano Agent®, ως παράγοντα ασφάλειας λογισμικού, ενσωματώνοντάς το στο λογισμικό της συσκευής για ολοκληρωμένη προστασία, εξασφαλίζοντας end-to-end προφύλαξη από τις τελευταίες κυβερνοαπειλές.

«Ο τομέας της υγείας είναι γνωστό ότι στοχοποιείται σε μεγάλο βαθμό από κακόβουλους παράγοντες. Είμαστε μάρτυρες μιας αμείλικτης σειράς αναφερόμενων περιστατικών που έχουν προκαλέσει σημαντική αναστάτωση», λέει η Miri Ofir, R&D Director της Check Point Software Technologies. «Οι προμηθευτές και κατασκευαστές ιατρικών ειδών πρέπει να προστατεύουν τις συσκευές τους, διασφαλίζοντας την προστασία των δεδομένων και της ασφάλειας των ασθενών».

Η Tuttnauer στέκεται ως παγκόσμιος ηγέτης και καινοτόμος εταιρεία στην ιατρική κατασκευαστική βιομηχανία, που ειδικεύεται στον καθαρισμό, την απολύμανση, την αποστείρωση και τα συστήματα ελέγχου λοιμώξεων. Οι προηγμένοι κλίβανοί τους, εξοπλισμένοι με έξυπνες και συνδεδεμένες δυνατότητες, εξυπηρετούν ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης, από χειρουργεία νοσοκομείων έως κεντρικά τμήματα αποστειρωμένων υπηρεσιών και κλινικές. Αυτές οι συσκευές υποστηρίζουν ταχείς και αυτοματοποιημένους κύκλους αποστείρωσης, σηματοδοτώντας μια σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία υγειονομικής περίθαλψης. Με ισχυρή δέσμευση στην ποιότητα και την απόδοση, η Tuttnauer έχει εδραιώσει μια ισχυρή παρουσία παγκοσμίως, με τα προϊόντα της εγκατεστημένα σε περισσότερες από 350.000 τοποθεσίες σε 140 χώρες.

Η έλευση των έξυπνων και συνδεδεμένων ιατρικών συσκευών σηματοδοτεί μια επαναστατική αλλαγή στην υγειονομική περίθαλψη, παρουσιάζοντας κορυφαία οφέλη στον κλάδο, όπως παρακολούθηση της υγείας σε πραγματικό χρόνο, προσαρμοσμένες επιλογές θεραπείας και βελτιωμένη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη. Η Tuttnauer βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του μετασχηματισμού με τους κλίβανούς της να ελέγχονται μέσω μιας ασφαλούς πύλης SaaS, T-Connect, η οποία προσφέρει έναν ολοκληρωμένο πίνακα ελέγχου για την παρακολούθηση και τη συντήρηση στόλων υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, η αυξημένη συνδεσιμότητα αυτών των ιατροτεχνολογικών προϊόντων κλιμακώνει επίσης τον κίνδυνο κυβερνοαπειλών, καθιστώντας αναγκαία την ισχυρή προστασία για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των κρίσιμων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Επίσης, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητο των ασθενών, την ακεραιότητα των δεδομένων, ακόμη και την ασφάλεια των ασθενών. Αναγνωρίζοντας αυτό, ο FDA δημοσίευσε κατευθυντήριες γραμμές τον Σεπτέμβριο του 2023 για την κυβερνοασφάλεια των ιατρικών συσκευών, τονίζοντας την ανάγκη για ισχυρά μέτρα ασφαλείας από τη φάση σχεδιασμού έως την ανάπτυξη τους.

Για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στον κυβερνοχώρο, η Tuttnauer βελτιώνει τις συσκευές της με το Check Point Quantum IoT Nano Agent®, ενσωματώνοντάς το στο λογισμικό της συσκευής για ολοκληρωμένη προστασία. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία προστατεύει από διάφορες κυβερνοαπειλές, όπως παραβιάσεις ελέγχου πρόσβασης και καταστροφή μνήμης, χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση της συσκευής. Παρακολουθεί συνεχώς τις δραστηριότητες της συσκευής για τον έγκαιρο εντοπισμό και τον μετριασμό των απειλών, διατηρώντας το απόρρητο των πληροφοριών υγείας και την ακεραιότητα των συσκευών της Tuttnauer.

«Η κυβερνοασφάλεια είναι απαραίτητη για την προστασία των συσκευών μας, τη διασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας των πελατών μας και την τήρηση των κανονιστικών προτύπων. Η συνεργασία μας με την Check Point ενισχύει την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των συσκευών μας», λέει ο Shlomi Sivia, Επικεφαλής Λογισμικού της Tuttnauer. «Σηματοδοτεί τη δέσμευσή μας για κορυφαία πρότυπα ασφαλείας, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης σε εμάς».

Η εφαρμογή του Check Point Quantum IoT Protect Nano Agent έχει προωθήσει σημαντικά τα μέτρα κυβερνοασφάλειας της Tuttnauer στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης:

Προστασία σε πραγματικό χρόνο από κυβερνοαπειλές: Προσφέρει άμεση άμυνα έναντι νέων και γνωστών απειλών, διασφαλίζοντας ότι οι συσκευές της Tuttnauer λειτουργούν αξιόπιστα χωρίς να επηρεάζουν τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.
Απρόσκοπτη ενσωμάτωση και συμμόρφωση: Η συνεργασία οδήγησε σε μια ολοκληρωμένη λύση που πληροί αυστηρούς παγκόσμιους κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων FDA και CE, επιτρέποντας στην Tuttnauer να εκπληρώσει ένα ευρύ φάσμα κανονιστικών απαιτήσεων.
Ενισχυμένη Επιχειρησιακή Συνέχεια και Εμπιστοσύνη: Η υιοθέτηση της λύσης ασφάλειας της Check Point αποδεικνύει την αφοσίωση της Tuttnauer στην ασφάλεια των συσκευών, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των πελατών και την αξία των προϊόντων. Καταργεί επίσης την ανάγκη για συχνή επαναπιστοποίηση, διευκολύνοντας την ομαλή επιχειρηματική λειτουργία και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη της Tuttnauer στην αγορά.
Επεκτασιμότητα και τοποθέτηση στην αγορά: Αυτή η συνεργασία όχι μόνο επιλύει τις τρέχουσες ανησυχίες για την ασφάλεια, αλλά προετοιμάζει επίσης την Tuttnauer για μελλοντικές προκλήσεις, ενισχύοντας τη θέση της στην αγορά και την ετοιμότητά της για παγκόσμια κανονιστική συμμόρφωση.
 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Eκτη ένδειξη για το Dupilumab στις ΗΠΑ
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς
Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με την εμφάνιση λιπώδους νόσου του ήπατος