Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στις 24 Απριλίου, το 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του ΙΣΑ, με θέμα «Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης που έκανε και τον συντονισμό, μαζί με τον Ομότιμο καθηγητή Καρδιολογίας Δ. Τούσουλη.

Ο Γ. Μαρίνος, Επικ. Καθηγητής ΕΚΠΑ, Μέλος ΔΣ ΙΣΑ, αναφέρθηκε στην επιδημιολογία της νόσου ενώ για την παθοφυσιολογία της, μίλησε ο Δ. Τούσουλης, Ομ. Καθηγητής ΕΚΠΑ.

Τα σύγχρονα θεραπευτικά δεδομένα παρουσίασε η Σ. Βαϊνά, Διευθύντρια ΕΣΥ Α Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Αθήνα. Σχολιασμό έκανε ο Φ. Πατσουράκος, Ειδικός Καρδιολόγος, A’ Αντιπρόεδρος ΙΣΑ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην πρόθεση του ΙΣΑ να συμβάλλει στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των μελών του.

«Ο ΙΣΑ ξεκινά ένα αξιόλογο πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, με ομιλητές σημαντικούς εκπροσώπους του ιατρικού κλάδου που θα μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση τους. Η θεματολογία καλύπτει μια ευρεία γκάμα παθήσεων που αφορούν τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά. Η διά βίου συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση έχει μεγάλη σημασία και ο ΙΣΑ θέλει να συμβάλλει σε αυτό για τα μέλη του», τόνισε ο κ. Πατούλης.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]
1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων [ανάλυση]