Για ανακρίβειες και συκοφαντικές αναφορές Καλλιάνου σε σχέση με τη νοσηλεία και τον θάνατο του πατέρα του, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο Μιχάλης Γιαννάκος (φωτογραφία) τονίζει πως ο Δημήτρης Καλλιάνος δεν ήταν ποτέ σε ράντζο, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

"Είναι κυβερνητικός βουλευτής και θα έπρεπε να γνωρίζει τις παθογένειες του ΕΣΥ για τις οποίες είναι συνυπεύθυνος.

Ποιος κοινός θνητός και όχι βουλευτής θα έπερνε 50 φορές τηλέφωνο τον υπουργό Υγείας, τον διοικητή του νοσοκομείου, τον υποδιοικητή, ζητώντας ΜΕΘ;

Οι κοινοί θνητοί συγγενείς ασθενών απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στους θεράποντες ιατρούς, που άλλωστε είναι και οι μόνοι αρμόδιοι.

Εκατοντάδες ασθενείς, στην κατάσταση και στην ηλικία του πατέρα Καλιάνου, δίνουν τη μάχη για τη ζωή καθημερινά στις παθολογικές και άλλες κλινικές των νοσοκομείων. 

Διανοήθηκαν να ζητήσουν μεταφορά σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ προληπτικά; Θα είχαν τέτοια δημοσιότητα αν το ζητούσαν;

Πάρα πολλά περιφερειακά νοσοκομεία δεν διαθέτουν ΜΕΘ και ούτε λόγος για ΜΑΦ.

Σε αυτά τα περιφερειακά νοσοκομεία βρίσκονται σήμερα εκατοντάδες ασθενείς στην ηλικία και την κατάσταση του πατέρα Καλιάνου.

Είδατε εσείς κανέναν εξ αυτών να γίνεται διακομιδή προς άλλο νοσοκομείο για ΜΕΘ ή ΜΑΦ χωρίς να είναι διασωληνωμένος;

Τα περισσότερα νοσοκομεία, όπως και το 'Αττικόν' δεν διαθέτει ΜΑΦ. Ο βουλευτής θα έπρεπε να γνωρίζει ότι για εισαγωγή σε ΜΑΦ δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση. Όποιο νοσοκομείο διαθέτει ΜΑΦ ή συνυπολογίζεται στις 900 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτουμε ή διατίθεται για τις ανάγκες του ιδίου νοσοκομείου.

Οι γιατροί γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος ασθενής είναι πατέρας βουλευτή. 

Εάν χρειαζόταν εισαγωγή σε ΜΕΘ, γιατί να μην φωνάξουν οι θεράποντες γιατροί έναν αναισθησιολόγο να του κάνει διασωλήνωση, να τον εγγράψουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των ΜΕΘ και να μείνει διασωληνωμένος στη κλινική έως ότου βρεθεί ΜΕΘ;

Μήπως επειδή προληπτική εισαγωγή σε ΜΕΘ δεν υπάρχει στο δικό μας ΕΣΥ των 900 κλινών ΜΕΘ;

Ο κ. Καλιάνος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στο δικό μας σύστημα λειτουργούν 900 κλίνες ΜΕΘ αντί για 3.500 που είναι τα διεθνή στάνταρ. Φθάνουν για προληπτική εισαγωγή 80χρονων σε ΜΕΘ;

Εάν συνέβαινε αυτό, θα ήταν γεμάτες οι ΜΕΘ και εκατοντάδες ασθενείς νεώτεροι, με καλύτερη πρόγνωση διασωληνωμένοι θα έχαναν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ.

Να θυμίσουμε ότι εμείς την περίοδο της πανδημίας κατ επανάληψη καταγγείλαμε ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ που έχασαν τη ζωή τους, καθώς επίσης και επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ.

Μιλάγαμε όμως για διασωληνωμένους ασθενείς που αποφάσιζαν οι θεράποντες γιατροί και μόνο.

Σήμερα ο κ. Καλιάνος είπε ότι ο πατέρας του ήταν σε ράντζο. Ανακρίβεια. Πολλοί άλλοι ασθενείς στο Αττικό και την συγκεκριμένη κλινική την Αγγειοχειρουργική νοσηλεύονται σε ράντζα.

Ο πατέρας του κ. Καλιάνου, από τη στιγμή της εισαγωγής, οδηγήθηκε σε δίκλινο δωμάτιο, όπου νοσηλευόνταν. Ποτέ σε ράντζο.

Μάλλον μπερδεύει την παραμονή του στα επείγοντα που όλοι οι ασθενείς, έως ότου εξετασθούν και εισαχθούν στις κλινικές, περνάνε ώρες στα φορεία.

Για αυτό, όμως, ευθύνεται η έλλειψη προσωπικού και η μεγάλη επισκεψιμότητα στα ΤΕΠ των νοσοκομείων, λόγω ανύπαρκτης πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Καλιάνος".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο kit αυτοσυλλογής για εξέταση του ιού HPV
Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν κόψουμε τους υδατάνθρακες
Ο ιός H5N1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε άγρια πτηνά στη Νέα Υόρκη