Ελλείψεις αναισθησιολόγων στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία Παίδων της χώρας, καταγγέλλει το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Σε επιστολή που έστειλε σήμερα στον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και κοινοποίησε στο υπουργείο Υγείας, η ΕΙΝΑΠ αναφέρει αναλυτικά τα ακόλουθα:

"Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε για την έλλειψη αναισθησιολόγων στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία Παίδων της χώρας με αποκλειστική ευθύνη αυτή της κυβέρνησης, που ενώ έχει πλήρη επίγνωση του προβλήματος από τριετίας τουλάχιστον, δεν έχει προκηρύξει τον αναγκαίο αριθμό θέσεων.

Από τον Ιανουάριο, έχει προκύψει σοβαρό θέμα στο 'Αγλαΐα Κυριακού', όπου καθυστερούν απαράδεκτα οι διαδικασίες επιλογής μετά την προκήρυξη θέσεων που έχει γίνει, ενώ υπάρχουν υποψήφιοι.

Στο μεταξύ οι εναπομείναντες συνάδελφοι υφίστανται σοβαρές πιέσεις είτε για να υπερεφημερεύουν, πράγμα επικίνδυνο για τους ίδιους/ες αλλά και για τους ασθενείς, είτε τα κενά 'καλύπτονται' με αναγκαστικές μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία και τη συνακόλουθη δυσλειτουργία σε αυτά.

Απαιτούμε την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, με ταχείες διαδικασίες.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί για υπερεφημέρευση, καθώς επίσης και οι αναγκαστικές μετακινήσεις".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας και Εν.Ε.Α.Π. ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ
Πειραματικό φάρμακο βελτιώνει τη ζωή ασθενών με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια [μελέτη]
Ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα για τις ανοσοθεραπείες κατά του καρκίνου [μελέτη]