Η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Βρετανίας δήλωσε ότι πλέον αναμένει αύξηση 8% έως 10% στα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, έναντι ανάπτυξης 6%-9% που είχε προβλέψει προηγουμένως. Αναμένει επίσης ότι οι πωλήσεις της φέτος θα αυξηθούν στο ανώτερο όριο του εύρους προβλέψεων 5% έως 7%.

Πέρυσι η GSK κυκλοφόρησε το εμβόλιο Arexvy για τον RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό), λοίμωξη με συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα που μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία και θάνατο σε ηλικιωμένους, και η πρόσληψη ήταν ισχυρή.

Περισσότεροι από το ένα πέμπτο των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχουν κάνει εμβόλιο κατά του RSV, είτε της GSK είτε της Pfizer, γράφει ο Guardian.

Υπό τη διευθύνουσα σύμβουλο Emma Walmsley, η φαρμακοβιομηχανία έχει επικεντρωθεί σε εμβόλια για μολυσματικές ασθένειες, φάρμακα για τον καρκίνο και θεραπείες μακράς δράσης για τον HIV.

Η εταιρεία ανέφερε αύξηση πωλήσεων 6% στα 7,4 δισ. λίρες τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, καλύτερα απ' ό,τι περίμενε το Σίτι, και κέρδη προ φόρων 1,4 δισ. λίρες, από 1,9 δισ. Τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ οι πωλήσεις του Shingrix jab για τον έρπητα ζωστήρα αυξήθηκαν κατά 18%, στα 900 εκατομμύρια λίρες.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Η φαρμακευτική δαπάνη θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ
Εντοπίστηκε νέος βιοδείκτης για τη νόσο Alzheimer σε ασυμπτωματικά στάδια της νόσου [μελέτη]
Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Χρήσιμες, καθημερινές συμβουλές