Το ευρωπαϊκό συνεταιριστικό κίνημα οραματίζεται ένα μέλλον για την Ευρώπη όπου η συνεργασία, η κοινή ευημερία, οι τοπικές κοινότητες και οι ίδιοι οι άνθρωποι θα βρίσκονται στο επίκεντρο και πιστεύει πως οι συνεταιρισμοί είναι το πιο αποτελεσματικό όχημα για να μεταμορφώσουν τις κοινωνίες και τις οικονομίες της Ευρώπης προς αυτή την κατεύθυνση.

Η διακήρυξη του ευρωπαϊκού συνεταιριστικού κινήματος για τις ευρωεκλογές του 2024 εστιάζει σε επτά γενικές πολιτικές προτεραιότητες, που εάν υλοποιηθούν θα δώσουν στους συνεταιρισμούς έναν βασικό ρόλο στην οικοδόμηση της Ευρώπης που οραματιζόμαστε. Οι επτά γενικές πολιτικές προτεραιότητες, όπως αυτές διατυπώνονται στην συνεταιριστική διακήρυξη, είναι:

▪ Αξιοπρεπής εργασία και ενδυνάμωση του πολίτη

▪ Ανταγωνιστικότητα και ανθεκτικότητα

▪ Κοινωνικά δικαιώματα

▪ Νεανική επιχειρηματικότητα

▪ Επενδύσεις στη δίδυμη μετάβαση

▪ Συνεταιριστικό δίκτυο

▪ Δημοκρατία και βιώσιμη ανάπτυξη

Πέραν όμως των γενικών πολιτικών προτεραιοτήτων υπάρχουν και ειδικές προτεραιότητες για κάθε τομέα δραστηριοποίησης των συνεταιρισμών, όπως οι τρείς (3) ειδικές πολιτικές προτεραιότητες για τον τομέα της υγείας:

▪ Παραγωγική αυτονομία

▪ Ανθεκτικότητα εφοδιαστικής αλυσίδας

▪ Ενδυνάμωση συστημάτων υγείας

‘’Οι Συνεταιρισμοί Ευρώπης και η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, κάνουν δημόσιο κάλεσμα συνεργασίας σε υποψηφίους που αναγνωρίζουν την αξία του συνεταιριστικού μοντέλου στην επίτευξη των παραπάνω στόχων και από τους οποίους επίσης θα επιθυμούσαμε να μοιραστούν τις σκέψεις τους για το συνεταιριστικό μοντέλο και ειδικότερα τις απόψεις τους αναφορικά με:

▪ Την αναγνώριση της διαφορετικής ταυτότητας και των μοναδικών χαρακτηριστικών των συνεταιρισμών στην ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.

▪ Την οικονομική και φορολογική αντιμετώπιση των συνεταιρισμών βάσει της διαφορετικής ταυτότητας και των μοναδικών χαρακτηριστικών τους.

▪ Τους τρόπους στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω του συνεταιριστικού μοντέλου επιχειρείν.

▪ Την εισαγωγή της συνεταιριστικής εκπαίδευσης στις διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες και την προσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών στις ανάγκες της κοινωνικής οικονομίας.

▪ Την τοποθέτηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών, για την προώθηση των συνεταιρισμών στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση