Τρεις καταγγελίες για τη στάση διοικήσεων νοσοκομείων κατά γιατρών και εργαζομένων, έκανε την Τετάρτη το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Η πρώτη αφορά τη συμπεριφορά του υπουργού Υγείας και της αστυνομίας κατά την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Λέσβο στις 30 Απριλίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι υγειονομικοί υποδέχτηκαν αγωνιστικά τον Άδωνι Γεωργιάδη και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού στο ΕΚΑΒ και στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, επιστρατεύθηκαν αστυνομικές δυνάμεις (μεταξύ των οποίων και…ΕΚΑΜ), για να εγκλωβίσουν τους υγειονομικούς στην είσοδο του νοσοκομείου Μυτιλήνης και να τους εμποδίσουν να προσεγγίσουν το σημείο όπου ο υπουργός έβγαζε λόγο "εγκαινιάζοντας" ένα… υπό ενοικίαση κτήριο ως νέα έδρα του ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί καταγγέλουν, επίσης, πως ο υπουργός έχασε την ψυχραιμία του, στρεφόμενος κατά των συγκεντρωμένων.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει, επίσης, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τις ενέργειές του ενάντια στην επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Γυθείου. Οι γιατροί τονίζουν πως η γιατρός υπέβαλλε υπηρεσιακό έγγραφο προς την προϊσταμένη της αρχή, επισημαίνοντας πως ήδη 4 γιατροί έχουν μετακινηθεί στο νοσοκομείο Σπάρτης και πως αντικειμενικά η μετακίνηση και άλλων γιατρών θέτει σε άμεσο κίνδυνο την λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Όπως αναφέρουν, η απάντηση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ ήταν αρχικά να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της για να την επιπλήξει, ενώ στη συνέχεια την καθαίρεσε από επιστημονική διευθύντρια.

Η τρίτη καταγγελία αφορά τη στάση του διοικητή νοσοκομείου Καβάλας ενάντια σε γιατρό επιμελητή αγγειοχειρουργό του νοσοκομείου. Ο διοικητής κάλεσε τον γιατρό σε απολογία, επειδή φέρεται να είχε απαντήσει σε ερωτήματα από τοπικά ΜΜΕ και είχε επισημάνει συγκεκριμένες σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στο νοσοκομείο Καβάλας που παρεμποδίζουν την επαρκή αντιμετώπιση των αγγειοχειρουργικών ασθενών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση