Προβληματισμό προκαλεί σημερινή καταγγελία του προέδρου της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Μιλώντας στο Mega, ο Μιχάλης Γιαννάκος αποκάλυψε πως έχουν εξαφανιστεί 5 παιδιά, τα οποία είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου με εισαγγελική εντολή, βάσει της οποίας η επιμέλειά τους είχε αφαιρεθεί από τους γονείς τους.

Πρόκειται για αδελφάκια ηλικίας 8, 9, 10, 11 και 16 ετών, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Γιαννάκος διευκρίνισε πως τα παιδιά φιλοξενούνταν στην Παιδιατρική κλινική. Προηγουμένως, διέμεναν σε μία ισόγεια κατοικία στην Πάτρα, όπου φέρονται να ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

"Η εισαγγελική εντολή εκδόθηκε στις 30 Απριλίου. Στα παιδιά γίνονται εξετάσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση από το οικογενειακό περιβάλλον. Η εισαγγελική εντολή είναι να μην τα δουν καθόλου τα παιδιά οι γονείς τους", τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει, η φιλοξενία τους στο νοσοκομείο ήταν προσωρινή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να οδηγηθούν σε κατάλληλη δομή φιλοξενίας.

Φέρονται, όμως, να ξέφυγαν από την προσοχή των εθελοντών και το έσκασαν από το νοσοκομείο. Οι Αρχές κάνουν έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου
Άσκηση: Καλύτερα να μετράμε βήματα ή λεπτά; [μελέτη]
Λαμία: Σταφυλόκοκκος σε δείγματα φαγητού που κατανάλωσαν μαθητές