Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, EAACI (www.eaaci.org), ανακοινώνει ότι ο Καθηγητής Νίκος Παπαδόπουλος, νυν Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας, εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση της 18ης Ιουνίου 2012 στη Γενεύη, ως επόμενος Πρόεδρος της Ακαδημίας.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι Αν. Καθηγητής Αλλεργιολογίας και Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας, υπεύθυνος της Μονάδας Αλλεργιολογίας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε τις ιατρικές του σπουδές και την ειδικότητά του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Southampton.

Τα κύρια επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι οι αλληλεπιδράσεις των ιογενών λοιμώξεων με το άσθμα όπως και η τροφική αλλεργία. Επί του παρόντος, είναι επίσης συντονιστής του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος ‘PreDicta’, που εξετάζει το ρόλο των ιών στην επιμονή του άσθματος.

Ο Καθ. Παπαδόπουλος είναι συγγραφέας περισσοτέρων από 180 μελετών σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Έχει λάβει σειρά διεθνών βραβείων και είναι τακτικά προσκεκλημένος για διαλέξεις σε διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις.

Έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, σε επιτροπές των EAACI, GA2LEN, WAO, EFA και ARIA.

Σχετικά με το EAACI

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με περισσότερα από 7.500 μέλη από 121 χώρες και 42 Εθνικές Αλλεργιολογικές Εταιρείες. Το EAACI ιδρύθηκε το 1956 στη Φλωρεντία και είναι σήμερα ο κορυφαίος διεθνώς οργανισμός στον τομέα της αλλεργιολογίας και κλινικής ανοσολογίας, οργανώνοντας ετήσιο Συνέδριο με περισσότερους από 8.000 συνέδρους, δημοσιεύοντας μερικά από τα υψηλότερου κύρους επιστημονικά περιοδικά του τομέα και αποτελώντας πλατφόρμα εκπαίδευσης, έρευνας και υποστήριξης της Αλλεργιολογίας.


Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα