Αφορμή για προβληματισμό σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, μπορεί να αποτελέσει δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα μεταξύ των αναγνωστών του Iatronet.gr.

Στο ερώτημα εάν η τρόικα μπορεί να βελτιώσει τον δημόσιο τομέα της Υγείας, η μεγάλη πλειονότητα των συμμετεχόντων απάντησαν αρνητικά, όπως ήταν αναμενόμενο.

Δεν είναι, ωστόσο, λίγοι εκείνοι που εκτιμούν το αντίθετο...

Συγκεκριμένα, το 70% απάντησαν ότι η παρουσία της δεν θα έχει κανένα όφελος, αλλά περισσότεροι από ένας στους τέσσερις (27%) έχουν αντίθετη άποψη:

Το 15% εκτιμούν ότι θα τη βελτιώσει γενικά και το 12% ότι θα τη βελτιώσει σε ορισμένα σημεία. Χωρίς άποψη είναι το 2%.

Έλεγχοι

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών (Ευρωπαϊκή Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) πραγματοποίησαν στις αρχές του καλοκαιριού ελέγχους στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Αναζητούν τρόπους να μειωθούν περαιτέρω οι δαπάνες για φάρμακα και περίθαλψη, ενώ ζητούμενο παραμένει και η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Σε λίγες μέρες, η τρόικα επανέρχεται στη χώρα μας, έχοντας στην ατζέντα της νέες απαιτήσεις για μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη και τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων.

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης εκτιμά ότι δεν υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες και πως τα μέτρα για τα οποία η τρόικα πιέζει να 'τρέξουν', έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή.

Θέλοντας, δε, να δείξει το πόσο σημαντικές είναι οι μεταρρυθμίσεις αυτές, ανέφερε: 'Θα τις κάνω πιο γρήγορα από την τρόικα. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο'...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του λεμονιού στην υγεία
Επέμβαση με laser θεραπεύει την αδυναμία φωνής
Φεστιβάλ υγείας και αλληλεγγύης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας