Στο Hellenic Innovation Forum, το σημαντικότερο Ελληνικό Forum για την Καινοτομία, που θα λάβει χώρα στις 7 - 8 Οκτωβρίου 2013 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, θα παρουσιαστεί το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα BIONIAN CLUSTER βιοτεχνολογίας και υγείας από τον Πρόεδρό του, Καθηγητή Γεώργιο Χρούσο. «Στόχος του BIONIAN CLUSTER είναι να καταστήσει τη χώρα μας πρωτοπόρα σε εθνικό επίπεδο στην ανάπτυξη των βιοεπιστημών», αναφέρει ο Καθηγητής.

Η CEO του BIONIAN CLUSTER βιοτεχνολογίας και υγείας, Μαρία Τσαμπούλα, δηλώνει: «Η σύσταση του Ινστιτούτου Κλινικών Ερευνών (ICI) και του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος και Υγείας -δύο εκ των βασικότερων πυλώνων ανάπτυξης της συστάδας BIONIAN- είναι οι πρώτες σημαντικές ενέργειές που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο».

Κατά τη διάρκεια του Forum, που διοργανώνεται από το Γεώργιο Σιώτη (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Task Force for Greece) και τον Αλέξανδρο Σ. Κρητικό (DIW Berlin, Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ και IZA), θα αναλυθούν οι προοπτικές της καινοτομίας στην Ελλάδα. Ο Καθηγητής Γ. Χρούσος θα παρουσιάσει τη στρατηγική ανάπτυξης του BIONIAN CLUSTER και ιδιαίτερα του Ινστιτούτου Κλινικών Ερευνών, ICI, (μεταφραστική και κλινική έρευνα) και του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος και Υγείας (έρευνα για τις περιβαλλοντικές επιδράσεις στην υγεία), καθώς και το σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Το Forum θα διερευνήσει τρόπους βελτιστοποίησης καινοτόμων πρακτικών, προσδιορίζοντας τις ευκαιρίες για διεπιστημονική συνεργασία στην Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα, ενώ τέλος, θα καθορίσει τρόπους αξιοποίησης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την καινοτομία στο πλαίσιο του HORIZON 2020.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση