Με εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου, η εκδήλωση- αφιέρωμα στο βίο του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, Καθηγητή της Τοπογραφικής Ανατομίας και Χειρουργικής, ο οποίος έζησε από το 1877 ως το 1961. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η εκδήλωση αναμεταδόθηκε απευθείας στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας και σε γιγαντοθόνη που είχε τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά της Κριμαίας ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη θεραπεία των συνανθρώπων του, υπομένοντας αναρίθμητες πνευματικές και σωματικές δοκιμασίες στον πολυτάραχο βίο του.

Στο Α’ μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου Αντωνόπουλου «Συνοδοιπορία με τον Άγιο Λουκά», με ομιλίες και ανάγνωση αποσπασμάτων από εκλεκτούς καλεσμένους, όπως ο Καθηγητής Χειρουργικής, Γιώργος Παπαγεωργίου, η συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη, ο Διευθυντής Χειρουργικής, Γρηγόρης Λακιώτης, ο εκπαιδευτικός Δημήτριος Κρουσταλλάκης, η Ψυχολόγος – Κοινωνιολόγος, Φωτεινή Μπέη και η ηθοποιός Ελένη Ζιώγα.

Τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης προσφώνησαν ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Δημήτριος Γκασκαλιούκ, ανιψιός του Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λαζάρου, ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Σεφτσένκο, καθηγητής χειρουργικής και πρώην υπουργός Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος.

Στο Β’ μέρος της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία «Λουκάς» του Όλεγκ Σίτνικ, η οποία παρακολουθεί τη ζωή του μεγάλου χειρουργού και ιερέα Αγίου Λουκά Βόινο Γιασενέσκι, μια συνεχή και ακούραστη εναλλαγή ανάμεσα στο χειρουργικό νυστέρι και τον Σταυρό, μια αδιάλειπτη φροντίδα για τη θεραπεία του σώματος και της ψυχής.

Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας που παρευρέθησαν στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, οι βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Κατσαφάδος και Ανδρέας Λυκουρέντζος. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ρωσικής Εκκλησίας, καθώς και ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ κ. Παύλος Γιαννακόπουλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

H εκδήλωση διοργανώθηκε από τις εκδόσεις «Πορφύρα» με τη στήριξη της πιστής στις αξίες της ανθρωπιάς και της ανιδιοτελούς φροντίδας για τον συνάνθρωπο και τη θεραπεία του σώματος και της ψυχής, μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση