Η σκούρα σοκολάτα είναι καλή για την υγεία και επιστήμονες γνωρίζουν τώρα την αιτία.

Η σκούρα σοκολάτα βοηθά στην αποκατάσταση της ευλυγισίας των αρτηριών, ενώ επίσης εμποδίζει τα λευκά αιμοσφαίρια να επικολλώνται στα τοιχώματα των αγγείων. Η σκληρότητα των αρτηριών και η επικόλληση των λευκών αιμοσφαιρίων στα τοιχώματα είναι γνωστοί παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αρτηριοσκλήρυνση.

Ο ερευνητής Diederik Esser, των Top Institute Food και του Nutrition and Wageningen University, στην Ολλανδία, δήλωσε ότι η έρευνα παρέχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα της επίδρασης της κατανάλωσης σοκολάτας στην υγεία των αγγείων και δείχνει ότι η αύξηση της κατανάλωσης φλαβονόλης δεν έχει επιπλέον όφελος. Ωστόσο η αυξημένη φλαβονόλη επηρέαζε τη γεύση και επομένως την επιθυμία για κατανάλωση σκούρας σοκολάτας.

Οι ερευνητές μελέτησαν 44 μεσήλικες υπέρβαρους άντρες σε 2 περιόδους των 4 εβδομάδων, καθώς κατανάλωναν 70 γρ. σοκολάτας την ημέρα. Οι εθελοντές έλαβαν είτε ενισχυμένη σκούρα σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα φλαβονόλης είτε κανονική.

Και οι 2 σοκολάτες είχαν παρόμοιο περιεχόμενο μάζας κακάο.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού 'FASEB Journal.'

Πηγές:
FASEB Journal.'

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αισθάνεστε νωθρό τον εγκέφαλο σας;
Υπεγράφη η σύμβαση για ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας"
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους για την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α' Ανατολικής Αττικής