Οι άνθρωποι που πεινούν, συχνά αναφέρουν ότι είναι θυμωμένοι μέχρι να φάνε.

Νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ''PNAS'' υποδεικνύει ότι στα παντρεμένα ζευγάρια υπάρχει μεγαλύτερη επιθετικότητα όταν οι σύζυγοι έχουν χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Οι ερευνητές επέλεξαν 107 παντρεμένα ζευγάρια για να λάβουν μέρος στην έρευνα. Οι άντρες και οι γυναίκες σύζυγοι μετρούσαν κάθε πρωί και κάθε βράδυ για 21 ημέρες τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να τρυπούν με 51 καρφίτσες μια κούκλα κάθε βράδυ με βάση το πόσο θυμωμένοι ήταν έναντι του συζύγου τους. Οι ερευνητές συνέκριναν το επίπεδο επιθετικότητας με το μέσο επίπεδο γλυκόζης των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Στο τέλος των 21 ημερών, οι ερευνητές ζήτησαν από τα ζευγάρια να πάνε στο εργαστήριο για ακόμα ένα test. Ζήτησαν από τους συζύγους να ανταγωνιστούν μεταξύ τους σε εικονικό παιχνίδι. Ο νικητής θα έπρεπε να απευθύνει στον χαμένο ένα δυνατό θόρυβο.

Οι ερευνητές μέτρησαν για πόσο χρόνο και πόσο έντονα ο νικητής επέλεξε να κάνει θόρυβο και συνέκριναν το επίπεδο επιθετικότητας με το μέσο επίπεδο σακχάρου.

Εθελοντές με χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου τη νύχτα, ήταν πιο επιθετικοί στο να τρυπούν την κούκλα με τις καρφίτσες και στο να επιτίθενται στον σύντροφο με ισχυρότερο θόρυβο για μεγαλύτερο διάστημα.

Τα ευρήματα ίσχυαν ακόμα και όταν οι ερευνητές ήλεγξαν τα στοιχεία σχετικά με την ικανοποίηση από τη σχέση.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι αν οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο φαγητό θα μπορέσει να μειωθεί η επιθετικότητα σε ορισμένα περιβάλλοντα, όπως φυλακές ή ψυχιατρικές κλινικές.

Συνιστούν, τα ζευγάρια να συζητούν ευαίσθητα θέματα κατά τη διάρκεια του δείπνου, ή καλύτερα μετά το δείπνο.

 

Πηγές:
''PNAS''.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία