Οι ασκήσεις της πυέλου μπορούν να ωφελήσουν άντρες με χρόνια πρόωρη εκσπερμάτιση, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα περιέλαβε 40 άντρες ηλικίας 19 έως 46 ετών με μακροχρόνια πρόωρη εκσπερμάτιση, που είχαν δοκιμάσει διάφορες αγωγές χωρίς επιτυχία. Εκπαιδεύτηκαν για να ασκούν τους μυς του πυελικού εδάφους και εκτέλεσαν τις ασκήσεις για διάστημα 12 εβδομάδων.

Στην έναρξη της έρευνας, ο μέσος χρόνος πριν την εκσπερμάτιση ήταν περίπου 32 δευτερόλεπτα. Αυτό βελτιώθηκε σε σχεδόν 2,5 λεπτά μέχρι το τέλος του τρίμηνου προγράμματος πυελικών ασκήσεων.

Μόνο 5 άντρες στην έρευνα δεν εμφάνισαν σημαντική βελτίωση, σύμφωνα με τα ευρήματα, που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο του European Congress of Urology στη Στοκχόλμη.

Ο ερευνητής, Dr. Antonio Pastore, του Sapienza University of Rome, δήλωσε ότι πρόκειται για μικρή έρευνα, επομένως τα αποτελέσματα πρέπει να επιβεβαιωθούν σε μεγαλύτερη δοκιμή. Παρόλα αυτά, είναι πολύ θετικά.

Ο Pastore επίσης ανακάλυψε ότι το γεγονός ότι οι άντρες μπόρεσαν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή μέσω της δικής τους προσπάθειας βελτίωσε την αυτοπεποίθησή τους.

Στα πλεονεκτήματα των ασκήσεων πυελικού εδάφους περιλαμβάνονται η έλλειψη παρενεργειών και η εξοικονόμηση χρημάτων.

Οι έρευνες που παρουσιάζονται σε συνέδρια, συνήθως θεωρούνται προκαταρκτικές μέχρι να δημοσιευτούν σε επιστημονικά περιοδικά.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management