Η πιο παλιά χρήση του ξιδιού χρονολογείται περισσότερα από 10.000 χρόνια πριν. Το ξίδι έχει χρησιμοποιηθεί σαν τρόφιμο και σαν φάρμακο.

Νέα επισκόπηση, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Journal of Food Science’’, αναφέρεται σε πρόσφατες έρευνες που δείχνουν ότι διάφορα είδη ξιδιού μπορεί ενδεχομένως να ωφελήσουν την υγεία.

Οι έρευνες δείχνουν ότι το ξίδι περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορεί ενδεχομένως να περιορίσουν την επίσπευση του γήρατος, τον καρκίνο και νευροεκφυλιστικές νόσους του εγκεφάλου.

Άλλες λειτουργικές θεραπευτικές ιδιότητες περιλαμβάνουν ωφέλιμη επίδραση στην καρδιαγγειακή υγεία και την αρτηριακή πίεση, αντιβακτηριακή δραστηριότητα, μείωση της επίπτωσης του διαβήτη και αυξημένη δύναμη μετά την άσκηση.

Επιπλέον έρευνες έδειξαν ότι άνθρωποι που κατανάλωναν καθημερινά ορισμένα είδη ξιδιού μπορεί ενδεχομένως να έχουν μειωμένη όρεξη.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι χρειάζονται νέες έρευνες σχετικά με τα οφέλη του ξιδιού στην υγεία για να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί.

Πηγές:
‘’Journal of Food Science’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου