Έντονες αλλαγές στη στάση μας απέναντι στα πράγματα και στα κοινωνικά αντανακλαστικά μας, έφερε η οικονομική κρίση.
Δύο στους πέντε αναγνώστες του Iatronet.gr δηλώνουν ότι – λόγω της κρίσης – νοιάζονται περισσότερο για τους άλλους ανθρώπους.
Ένας στους τρεις δηλώνει ότι ενδιαφέρεται πλέον μόνο για τον εαυτό του, ενώ για έναν στους πέντε δεν έχει αλλάξει τίποτε.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τις απαντήσεις σε δημοσκόπηση, με θέμα εάν “η κρίση σάς έκανε καλύτερους ανθρώπους”.
Το 4% των συμμετεχόντων απάντησε ότι δεν τούς έχει απασχολήσει το θέμα, ενώ το 6% δεν θέλησε να απαντήσει.
Σχέση
Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει στενή σχέση της οικονομικής κατάστασης με τη διαμόρφωση της προσωπικότητας.
Η ζωή και η προσωπικότητα του σύγχρονου ανθρώπου – σημειώνουν - είναι δομημένες πάνω στην εργασία και την οικονομική του επιφάνεια.
Οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν ότι η απώλεια της εργασίας αυξάνει τον κίνδυνο ψυχικών διαταραχών και των σωματικών επιπτώσεών τους.
Συνάφεια
Πολλές μελέτες συγκλίνουν στην παραδοχή μιας ισχυρής συνάφειας ανάμεσα στην ανεργία και στην αύξηση της κατάθλιψης, του άγχους, της χρήσης ουσιών και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς.
Η σημασία των ψυχικών και συναισθηματικών διαταραχών για τη δημόσια υγεία φαίνεται από το γεγονός ότι αυτές κατατάσσονται ανάμεσα στις πρώτες αιτίες που προκαλούν σημαντική ανικανότητα και αναμένεται να αυξηθούν και να γίνουν μέχρι το 2020 δεύτερες σε συχνότητα μετά την ισχαιμική καρδιοπάθεια.
Η κρίση σάς έκανε καλύτερους ανθρώπους;
1. Ναι, νοιάζομαι περισσότερο για τους άλλους 41,00%
2. Δεν έχει αλλάξει τίποτε 21,00%
3. Ενδιαφέρομαι πλέον μόνο για τον εαυτό μου 29,00%
4. Δεν με έχει απασχολήσει 4,00%
5. Δεν απαντώ 6%
Ειδήσεις υγείας σήμερα
GLP-1 αγωνιστές: Πιθανή προστασία των οστών σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 [Μελέτη]
Αναστάτωση για τη Μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χαλκιδικής
Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή: Όταν οι ιδεοληψίες συναντούν τον καταναγκασμό