Θα πρέπει να επιτραπεί στους άντρες να γίνονται δωρητές σπέρματος μέχρι την ηλικία των 45 ετών, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Tο τρέχον όριο είναι η ηλικία των 40 ετών, με βάση προηγούμενες έρευνες, που ανακάλυψαν ότι η ποιότητα σπέρματος μειώνεται καθώς μεγαλώνουν οι άντρες.

Ωστόσο, έρευνα του Newcastle Fertility at the Centre for Life, ανακάλυψε ότι κλινικές γονιμότητας θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν σπέρμα αντρών μεγαλύτερης ηλικίας επειδή έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν αυτά που είναι επαρκώς ασφαλή.

Η Dr Meenakshi Choudhary, δήλωσε ότι η ποιότητα του σπέρματος παρά η ηλικία έχει σημασία.
Σημειώνει, ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι μέχρι την ηλικία των 45, υπάρχει μικρή επίδραση της ηλικίας του άντρα στο αποτέλεσμα της αγωγής, αλλά οι δότες σπέρματος είναι ειδικός πληθυσμός, βάσει της καλής ποιότητας του σπέρματος.
Η νέα έρευνα δείχνει ότι είμαστε καλοί στην επιλογή των σωστών δοτών σπέρματος με τη σωστή ποιότητα και για αυτό δεν φάνηκαν διαφορές στο ποσοστό τοκετών, παρά την αυξημένη ηλικία των δοτών σπέρματος, προσθέτει η ερευνήτρια.
Η έρευνα θα δώσει στις γυναίκες το μήνυμα ότι οι πιθανότητές τους δεν θα κινδυνεύουν αν επιλέξουν έναν δότη μεγαλύτερης ηλικίας.

Η Dr Choudhary, δήλωσε ότι λίγες έρευνες είχαν ανακαλύψει ότι η ηλικία είχε επίδραση στις μεταλλάξεις DNA, που θα μπορούσαν να εξηγούν το υψηλότερο επίπεδο αποβολών και γενετικών ανωμαλιών, προσθέτοντας ότι η προχωρημένη ηλικία του πατέρα έχει επίσης συνδεθεί με μακροπρόθεσμες διαταραχές στο παιδί.

Ωστόσο, δήλωσε ότι οι διαθέσιμες ενδείξεις είναι περιορισμένες και ότι δεν υπάρχει ομοφωνία ακόμα σχετικά με την προχωρημένη ηλικία του πατέρα και το αποτέλεσμα στη γονιμότητα.

Η έρευνα, παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του European Society of Human Reproduction and Embryology.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού