Φαίνεται φυσιολογικό να πιάνει κάποιος στο χέρι του το τηλεκοντρόλ για να χαλαρώσει μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, αλλά νέα έρευνα προειδοποιεί ότι ιδιαίτερα οι άνθρωποι που κουράζονται στη δουλειά και καταφεύγουν στην τηλεόραση ή τα video games μπορεί ενδεχομένως να αισθάνονται ένοχοι ή αποτυχημένοι στη συνέχεια.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αντί η τηλεόραση να τους χαλαρώνει από το στρες της δουλειάς, ορισμένοι εξουθενωμένοι άνθρωποι θεωρούν τέτοιες δραστηριότητες ως αναβολή σοβαρών εργασιών και κατηγορούν τον εαυτό τους για έλλειψη αυτοελέγχου.

Οι Γερμανοί και Δανοί ερευνητές, ζήτησαν από 471 ανθρώπους να μιλήσουν σχετικά με το πώς ένιωθαν μετά από τη δουλειά της προηγούμενης ημέρας, καθώς και για τα μέσα που χρησιμοποιούσαν για να χαλαρώσουν.

Αν και οι ερευνητές δηλώνουν ότι τα μέσα μαζικής επικοινωνίας φάνηκαν σε προηγούμενες έρευνες να προσφέρουν εμπειρία αναζωογόνησης για κουρασμένους εργαζόμενους, η νέα έρευνα φαίνεται να υποδεικνύει το αντίθετο. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που θα μπορούσαν να χαλαρώσουν με κάποια διασκεδαστική εκπομπή καταλήγουν να αισθάνονται αποτυχημένοι αν σκεφτούν ότι θα έπρεπε να διαβάσουν ένα σοβαρό βιβλίο ή να ασχοληθούν με άλλη δραστηριότητα στο σπίτι.

Ερευνητής σημειώνει ότι στις μέρες μας, με τη χρήση smartphones, η διαθεσιμότητα περιεχομένου και επικοινωνίας συχνά μοιάζει με εμπόδιο και παράγοντα στρες παρά με πηγή αναζωογόνησης.

Πηγές:
Independent.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο