Η εξέταση των βακτηρίων του εντέρου θα μπορούσε να εντοπίσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κίνδυνο για καρκίνο παχέος εντέρου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές του Πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία ανέλυσαν δείγματα κοπράνων 30 υγιών ενηλίκων, 30 με προκαρκινικούς πολύποδες στο έντερο και 30 με προχωρημένο καρκίνο παχέος εντέρου ή ορθού.

Αναλύοντας το μικροβίωμα του εντέρου, επιπλέον της ηλικίας, της φυλής και του δείκτη μάζας σώματος οι ερευνητές ανακάλυψαν κατά 5 φορές βελτιωμένη πρόβλεψη της νόσου.

Όπως δήλωσε ο ερευνητής Patrick Schloss, αν τα ευρήματα επιβεβαιωθούν σε μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων, η πρόσθεση της ανάλυσης του μικροβιώματος του εντέρου σε εξετάσεις κοπράνων μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει βελτιωμένη, μη επεμβατική τεχνική εξέτασης του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ο Schloss δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάλυση του μικροβιώματος του εντέρου έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει νέο όπλο σε μη επεμβατικές εξετάσεις για τον καρκίνο παχέος εντέρου.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ‘’Cancer Prevention Research.’’

 

Πηγές:
‘’Cancer Prevention Research.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία