Η αγαπημένη σας τροφή δεν έχει τη δύναμη να διώξει την άσχημη διάθεση μετά από μια κακή ημέρα, δηλώνουν ερευνητές.

Ερευνητική ομάδα του University of Minnesota, εξέτασε ομάδα εθελοντών. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι η αγαπημένη τους ανακουφιστική τροφή θα μπορούσε να βελτιώσει τη διάθεσή τους.

Τους έδειξε αποσπάσματα ταινιών που μπορούσαν να προκαλέσουν συναισθήματα θυμού, φόβου, άγχους ή λύπης και ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που έλαβαν την ανακουφιστική τροφή της επιλογής τους δεν έγιναν χαρούμενοι πιο γρήγορα σε σχέση με εθελοντές που έλαβαν άλλες τροφές ή καθόλου.

Η πιο δημοφιλής τροφή ανακούφισης ήταν η σοκολάτα. Οι άνθρωποι μπορεί ενδεχομένως να υμνούν τις ανακουφιστικές για βελτιώσεις που θα είχαν συμβεί ούτως ή άλλως με το πέρασμα του χρόνου, κατέληξαν οι ερευνητές των οποίων η έρευνα δημοσιεύεται από την American Psychological Association.

Οι ερευνητές δεν ανακάλυψαν να δικαιολογείται η επιλογή τροφών ανακούφισης από ανθρώπους όταν νιώθουν άσχημα.

Σημειώνουν ότι η απομάκρυνση της δικαιολογίας για κατανάλωση τροφών με πολλές θερμίδες ή πολλά λιπαρά μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει ανθρώπους να εμφανίσουν και να διατηρήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και ενδεχομένως να τους οδηγήσει να εστιάσουν σε άλλες μεθόδους βελτίωσης της διάθεσης.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα