Νέα έρευνα, προειδοποιεί ότι οι αυξημένες θερμοκρασίες και οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, στις ΗΠΑ, σύντομα μπορούν να επιδεινώσουν πολλούς υπάρχοντες παράγοντες κινδύνου για την υγεία.

Ο Jonathan Patz, του University of Wisconsin, στο Madison, ανέλυσε στοιχεία περισσότερων των 13 κλιματικών μοντέλων για να δημιουργήσει προβολές όσον αφορά τη θερμοκρασία στις ΗΠΑ, προβλέποντας πώς η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει τον αριθμό των εξαιρετικά ζεστών ημερών και των ημερών με πολύ όζον στην ατμόσφαιρα.

Πραγματοποίησε επίσης επισκόπηση και ανακάλυψε 56 άρθρα με πληροφορίες σχετικά με την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην υγεία.
Εκτός από την πρόβλεψη για άνοδο των εξαιρετικά ζεστών ημερών, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει πολλές παθήσεις.

Πρώτα, ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από αναπνευστικές διαταραχές θα μπορούσε να αυξηθεί.
Άνθρωποι με αλλεργίες μπορεί ενδεχομένως να υποφέρουν περισσότερο, καθώς οι αυξημένες θερμοκρασίες προκαλούν μακρύτερες εποχές αλλεργίας και πιο έντονη ανθοφορία των αλλεργιογόνων.

Επίσης, η εξάπλωση των λοιμωδών νόσων θα μπορούσε να αλλάξει. Οι πιο θερμές θερμοκρασίες θα ενισχύσουν νόσους όπως η ελονοσία και η νόσος Lyme, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των κουνουπιών και των τσιμπουριών.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή θα επιδεινώσουν τις νόσους που προέρχονται από το νερό.
Η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη πείνα. Τα χωράφια που ‘’χτυπιούνται’’ από τη ζέστη αναμένεται να παράγουν λιγότερη σοδειά.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να βλάψει την ψυχική υγεία πληθυσμών, καθώς καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα έχει φανεί πως προάγουν τη διαταραχή μετατραυματικού στρες, το άγχος και την κατάθλιψη.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘’Journal of the American Medical Association’’.

 

Πηγές:
‘’Journal of the American Medical Association’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ