Τα Social media επηρεάζουν τον τρόπο που τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη φιλία και την οικειότητα, σύμφωνα με ερευνητές.
Ο μέσος έφηβος έχει 300 φίλους στο Facebook και 79 followers στο Twitter, αναφέρει έρευνα.

‘Ερευνα του 2013 επίσης έδειξε ότι αλλάζουν οι τάσεις σχετικά με την ιδιωτικότητα και η πλειοψηφία των εφήβων ''ανεβάζει'' φωτογραφίες και προσωπικές πληροφορίες για να δουν οι διαδικτυακοί φίλοι τους.
Πιο πρόσφατα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από το ΜΚΟ MediaSmarts του Καναδά, δείχνει ότι οι νέοι στη χώρα κάνουν βήματα για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους.

Ωστόσο η έρευνα δείχνει επίσης ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν περιορισμένη κατανοήση πραγμάτων όπως οι πολιτικές ιδιωτικότητας και οι εφαρμογές μοιράσματος των passwords.

Η Patricia Greenfield, του UCLA, δήλωσε ότι η έρευνα συμβάλλει στην εικόνα του πώς οι αντιλήψεις των εφήβων για τη φιλία και την οικειότητα έχουν επηρεαστεί από την ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο.

Στην έρευνά της η Greenfield ανακάλυψε ότι νέοι άνθρωποι αισθάνονται κοινωνική υποστήριξη  έχοντας μεγάλα δίκτυα διαδικτυακών φίλων- και αυτοί δεν είναι απαραίτητα φίλοι που βλέπουν από κοντά.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι φοιτητές δεν έχουν έχουν αίσθηση κοινωνικής στήριξης μιλώντας στο τηλέφωνο. Λαμβάνουν στήριξη από μεγαλύτερα δίκτυα και έχοντας την αίσθηση ότι η ομάδα που τους διαβάζει είναι μεγάλη.

Η Patricia Greenfield,  παρατήρησε πτώση στις στενές φιλίες μεταξύ των νέων ως αποτέλεσμα της χρήσης των social media. Πολλοί νέοι λαμβάνουν τώρα προσωπική στήριξη από τα "likes" και τις απαντήσεις στις αναρτήσεις τους.
Το παν πίσω από την οικειότητα είναι οι εκμυστηρεύσεις. Τώρα τις κάνουν σε εκατοντάδες αναγνώστες.

Άλλη έρευνα του UCLA δείχνει ότι το texting, που είναι όλο και περισσότερο η προτιμώμενη μέθοδος επικοινωνίας των εφήβων με τους φίλους τους, τους κάνει να αισθάνονται λιγότερο συνδεδεμένοι σε σχέση με την κατά πρόσωπο επικοινωνία.

Η ερευνήτρια Lauren Sherman μελέτησε διάφορα είδη επικοινωνίας μεταξύ ζευγαριών φίλων. Ανακάλυψε ότι όσο περισσότερο πεοσέγγιζε η εμπειρία την κατά πρόσωπο επικοινωνία τόσο πιο συναισθηματικά συνδεδεμένοι αισθάνονται οι φίλοι.

Για παράδειγμα, το video chat είχε υψηλότερη προτίμηση από το τηλεφώνημα, αλλά το τηλέφωνο δημιουργούσε μια πιο στενή σύνδεση από το texting.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τροφές που μας ενυδατώνουν
Γονιδιακή μετάλλαξη μπορεί να δείχνει προς νέα γενετική μορφή της νόσου Alzheimer
Γονιδιακή θεραπεία βελτίωσε την όραση σε ανθρώπους με κληρονομική τύφλωση