Νέα έρευνα έδειξε ότι η ποιότητα του σπέρματος στους άντρες περιορίζεται με την ηλικία και μπορεί να οδηγήσει σε υπογονιμότητα του ζευγαριού και προβλήματα υγείας στο παιδί.

Η έρευνα, του University of Otago, υπέδειξε ότι η καθυστέρηση ορισμένων αντρών να κάνουν παιδιά μπορεί να έχει σημαντική επίπτωση στην υγεία των παιδιών.

Η ερευνήτρια Dr Sheri Johnson, σημειώνει ότι αν και για το ωάριο είναι γνωστό ότι η προχωρημένη ηλικία έχει αρνητική επίδραση στη γονιμότητα, στην αναπαραγωγική επιτυχία και στην υγεία του παιδιού, η επίδραση της ηλικίας του άντρα στη γονιμότητα του ζευγαριού έχει παραμεληθεί σε μεγάλο βαθμό.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το σπέρμα αντρών μεγαλύτερης ηλικίας αύξανε τον κίνδυνο αποβολών και άλλων επιπλοκών στην εγκυμοσύνη, καθώς και την πιθανότητα το παιδί να εμφανίσει αυτισμό, σύνδρομο Down, επιληψία και σχιζοφρένεια.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα με το σπέρμα μεγάλης ηλικίας αντρών ήταν ο χαμηλότερος όγκος, η φτωχή επίδοση του σπέρματος, η βλάβη στο DNA του και αυξημένα περιστατικά κακοσχηματισμένων σπερματοζωαρίων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα