Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι η παρακολούθηση ταινιών σε laptop ή tablet όταν είμαστε στο κρεβάτι, είναι βλαβερή για την πλάτη.

Σύμφωνα με την έρευνα του British Chiropractic Association, σχεδόν οι μισοί Βρετανοί χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές πριν κοιμηθούν, ενώ τα τρία πέμπτα βλέπουν τηλεόραση στο κρεβάτι και 8 στους 10 περνούν μέχρι 4 ώρες ‘’κολλημένοι’’ στην οθόνη.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι ώρες που περνάμε καμπουριασμένοι πάνω από μικροσκοπικές οθόνες χωρίς να στηρίζουμε τη σπονδυλική μας στήλη μπορεί να βλάψουν τη στάση του σώματος και να οδηγήσουν σε φτωχό ύπνο. Επίσης μπορεί να προκαλέσουν πόνο στην πλάτη ή το λαιμό.

Ο χειροπράκτης Tim Hutchful, του BCA, δήλωσε ότι το 48% των ανθρώπων δεν μπορεί να κοιμηθεί και πολλοί από τους ασθενείς του καταφεύγουν σε ένα laptop ή ένα κινητό τηλέφωνο-για παράδειγμα παρακολουθούν μια ταινία αλλά αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει περαιτέρω τον ύπνο.

Το BCA προτρέπει τους Βρετανούς να κάνουν τα υπνοδωμάτιά τους ζώνες χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές για να βελτιώσουν την ποιότητα ύπνου και τη στάση σώματος.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι αν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν gadgets στο κρεβάτι θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι η πλάτη τους στηρίζεται από μαξιλάρι και η συσκευή βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Πώς το ήπαρ βοηθά ορισμένους καρκινικούς όγκους να αντιστέκονται [μελέτη]