Stayin' Alive των Bee Gees ή Another One Bites the Dust των Queen; Χειρουργοί του Cardiff επιλέγουν τα τραγούδια που έχουν το μεγαλύτερο όφελος στις εγχειρήσεις που πραγματοποιούν.

Σε μελέτη σχετικά με τη μουσική και την ίαση, ερευνητές του Cardiff's University Hospital of Wales κατέληξαν σε λίστα τραγουδιών που μπορούν να ακούγονται στα χειρουργεία.

Ενώ οι περισσότεροι χειρουργοί προτιμούν την κλασική μουσική επιλέγονται και πιο σύγχρονα τραγούδια κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης. Το τραγούδι της Sade, Smooth Operator εγκρίνεται, ενώ το Everybody Hurts των REM, όχι.

Αν και τα τραγούδια θεωρήθηκαν κατά κάποιον τρόπο ψυχαγωγία, από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, τα οφέλη της μουσικής που βοηθούν ασθενείς και χειρουργούς αναδεικνύονται από έρευνα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, περίπου το 80% του προσωπικού των χειρουργείων δήλωσε ότι η μουσική βοηθά την ώρα των εγχειρήσεων.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι στο χειρουργείο ακούγεται μουσική στο 62-72% του χρόνου. Τα τραγούδια συχνά επιλέγονται από τον επικεφαλής χειρουργό.

Στην έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ''British Medical Journal'', προσωπικό χειρουργείων δήλωσε ότι η μουσική βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ τους, περιορίζει το άγχος και ωφελεί την αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πολέμιοι θεωρούν ότι η μουσική καταναλώνει νοητικά αποθέματα, μειώνει την εγρήγορση, βλάπτει την επικοινωνία και αποτελεί περισπασμό όταν συναντώνται προβλήματα με την αναισθησία.

Ωστόσο, δήλωσαν ότι εγκρίνουν τη μουσική στο χειρουργείο όταν το επιτρέπει η κατάσταση.

 

Πηγές:
''British Medical Journal''.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα