Μόνο 20 λεπτά άσκησης με βάρη καθημερινά μπορεί να μειώσει το κοιλιακό λίπος των αντρών σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο συνδυασμός άσκησης με βάρη και αεροβικής οδηγεί σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τη διατήρηση υγιούς βάρους και περιμέτρου μέσης, έδειξαν τα ευρήματα.

Ο ερευνητής Frank Hu, καθηγητής στο Harvard School of Public Health, δήλωσε ότι η έρευνα τονίζει τη σημασία της άσκησης με βάρη στη μείωση της κοιλιακής παχυσαρκίας, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη σωματική δραστηριότητα, την περίμετρο μέσης και το βάρος 10.500 υγιών αντρών, ηλικίας 40 ετών, μεταξύ του 1996 και του 2008.

Η ανάλυση περιέλαβε σύγκριση των αλλαγών στα επίπεδα δραστηριότητας σε διάστημα 12 ετών, για να διαπιστώσει ποιες δραστηριότητες είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση στη μέση των αντρών.

Όσοι αύξησαν σε 20 λεπτά την ημέρα το χρόνο άσκησης με βάρη είχαν μικρότερη αύξηση της περιμέτρου μέσης σε σύγκριση με άντρες που αύξησαν το χρόνο με μέτρια έως έντονη αερόβια και με όσους ανέβαιναν σκάλες.

Όσοι αύξησαν την καθιστική τους συμπεριφορά όπως την παρακολούθηση τηλεόρασης είχαν μεγαλύτερη αύξηση της περιμέτρου μέσης.

Η ερευνήτρια Rania Mekary, δήλωσε ότι η άσκηση με αντιστάσεις ή ιδανικά ο συνδυασμός της με αερόβια θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να μειώσουν την κοιλιακή παχυσαρκία αυξάνοντας ή διατηρώντας τη μυϊκή μάζα.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Obesity’’.

 

Πηγές:
‘’Obesity’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα