Ερευνητές εντόπισαν πιθανό νέο φαρμακευτικό στόχο για την αντιμετώπιση του καρκίνου στον πνεύμονα.

Σε νέα έρευνα, του University of Kentucky Markey Cancer Center, ερευνητές υπέδειξαν ότι η στόχευση σημαντικού ενζύμου και του σχετιζόμενου μεταβολικού προγραμματισμού μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέα ανάπτυξη φαρμάκων για τη νόσο.

Οι ερευνητές συνέλεξαν μεταβολικά στοιχεία από 120 ασθενείς με καρκίνο στον πνεύμονα.

Ερευνητές του Center for Environmental and Systems Biochemistry (CESB) στη Βρετανία, μέτρησαν τη δραστηριότητα in situ των 2 ενζύμων σε ασθενείς με αρχικού σταδίου καρκίνο στον πνεύμονα.

Όταν μετάγγισαν στους ασθενείς γλυκόζη με σταθερά βαρέα άτομα πριν από τη χειρουργική αφαίρεση του ιστού του όγκου ανακάλυψαν ότι η πυροσταφυλική καρβοξυλάση ενεργοποιήθηκε επιλεκτικά- η έκφρασή της μπορεί ενδεχομένως να παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του καρκίνου του πνεύμονα.

Η ερευνήτρια Teresa Fan, δήλωσε ότι τώρα οι ερευνητές γνωρίζουν πολύ περισσότερα για το μεταβολικό αναπρογραμματισμό των καρκινικών ιστών σε ασθενείς και ιδιαίτερα ότι η ενεργοποίηση της πυροσταφυλικής καρβοξυλάσης είναι σημαντική για την κυτταρική ανάπτυξη στον καρκίνο του πνεύμονα και στην επιβίωση.

Τελικά το να βρουν πώς να στοχεύουν την πυροσταφυλική καρβοξυλάση μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει τους ερευνητές να αναπτύξουν νέες πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές στρατηγικές για τη βελτίωση των θεραπειών καρκίνου στον πνεύμονα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Journal of Clinical Investigation.’’

 

Πηγές:
‘’Journal of Clinical Investigation.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα