Επισκόπηση 194 ερευνών έδειξε ότι το ρόδι είναι ιδιαίτερα υγιεινό, καθώς έχει τα περισσότερα οφέλη στην υγεία έναντι των άλλων φρούτων.

Η επισκόπηση ανακάλυψε ότι το σούπερ φρούτο καταπολεμά τον διαβήτη τύπου 2, τον καρκίνο του εντέρου και του προστάτη και βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις.

Ερευνητές στην Οξφόρδη εστίασαν σε κλινικές δοκιμές για ένα χρόνο και τα ευρήματα αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον για την επίδραση των σούπερ φρούτων- ιδιαίτερα των ροδιών.

Ο ερευνητής Sepe Sehati, του ClickTell, δήλωσε ότι στις έρευνες το ρόδι είναι ο κύριος στόχος, ενώ σε ένα χρόνο δημοσιεύτηκαν 194 έρευνες, περισσότερες σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο.

Ο Sehati πρόσθεσε ότι οι χυμοί φρούτων και τα εκχυλίσματα έχουν επίδραση στην ευεξία. Κατέληξε ότι οι έρευνες, η μια μετά την άλλη, υποδεικνύουν ότι δεν έχει τελειώσει η συζήτηση για τα σούπερ φρούτα.

Πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, το ρόδι είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά. Θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές τροφές, πυκνή σε θρεπτικές ουσίες, για την καλή κατάσταση της υγείας.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό