Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι η χορτοφαγική διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο σε σύγκριση με τη μη χορτοφαγική διατροφή.

Σύμφωνα με την έρευνα, η διατροφή ενός ανθρώπου παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση καρκίνου στο παχύ έντερο, καθώς το κόκκινο κρέας συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο, ενώ τροφές πλούσιες σε ίνες συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου.

Οι ερευνητές εξέτασαν σχεδόν 380 περιστατικά καρκίνου στο παχύ έντερο και 110 στο ορθό και ανακάλυψαν ότι οι χορτοφάγοι είχαν 22% χαμηλότερο κίνδυνο για όλα τα είδη καρκίνου στο παχύ έντερο, 19% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στο παχύ έντερο 29% χαμηλότερο για καρκίνο στο ορθό.

Η έρευνα έδειξε 18% χαμηλότερο κίνδυνο στους χορτοφάγους που καταναλώνουν αυγά και γάλα, 43% χαμηλότερο στους χορτοφάγους που τρώνε ψάρι και 8% χαμηλότερο σε όσους είναι κατά το ήμισυ χορτοφάγοι.

Η έρευνα κατέληξε ότι διατροφικοί παράγοντες όχι μόνο μειώνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας, υπέρτασης, διαβήτη και θνησιμότητας αλλά επίσης περιορίζουν τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘’JAMA Internal Medicine’’.

Πηγές:
‘’JAMA Internal Medicine’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;