Η υιοθέτηση διατροφής που περιλαμβάνει τροφές όπως δημητριακά ολικής άλεσης και ξηρούς καρπούς μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο εμφάνισης νόσου του Alzheimer, αναφέρει νέα έρευνα.

Η καθηγήτρια, Martha Clare Morris, που ανέπτυξε το σχέδιο στο Rush University του Σικάγο, ανακάλυψε πως άνθρωποι που υιοθέτησαν τη διατροφή Mind, ακόμα και σε μέτριο επίπεδο, εμφάνισαν μείωση του κινδύνου εμφάνισης Alzheimer.

Κάθε γεύμα θα πρέπει να περιλαμβάνει λαχανικά, μούρα, όσπρια, ολική άλεση, ψάρι ή πουλερικά και ελαιόλαδο και να συνοδεύεται από ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται τα τηγανιτά και το ‘’γρήγορο’’ φαγητό.

Το συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο συνδυάζει τη μεσογειακή διατροφή με τη διατροφή Dash, που έχει σχεδιαστεί να κρατά μακριά τα προβλήματα που συνδέονται με την υπέρταση, όπως την καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συνιστάται, οι άνθρωποι να καταναλώνουν ως σνακ ξηρούς καρπούς τις περισσότερες ημέρες και να τρώνε όσπρια μέρα παρά μέρα, πουλερικά και μούρα τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και ψάρι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα